Kategorije Sport

Pogledajte kako je Hrgović namlatio bivšeg robijaša i pobijedio 12. put u karijeri

Širi dalje



Booker nije pao, ali je primio previše teških udaraca, u petoj rundi se više nije mogao braniti pa je sudac borbe opravdano prekinuo meč i dodijelio pobjedu najboljem hrvatskom boksaču.

Meč je bio dogovoren na 10 rundi, ali bodovni suci ni ovoga puta nisu morali pregledavati svoje kartice. Najbolji hrvatski boksač ponovno je izgledao impresivno, možda i zrelije nego u bilo kojem prethodnom nastupu.

Od prve se sekunde Hrgović postavio i dao do znanja tko će voditi glavnu riječ. Trpio je Booker teške udarce i u glavu i u tijelo od samoga početka meča, u drugoj rundi mu se čak i brojalo, a u pauzi između četvrte i pete su ga u njegovom kutu upozorili da jednostavno prima previše udaraca. Kao da su već tad osjetili da se bliži kraj i da možda nema smisla nastaviti meč…

Booker je bio vidno nespreman, s barem 10 kilograma viška, a osim čvrste brade, nije bio nikakva prijetnja Hrgoviću. Inače, ovaj Amerikanac je proveo 12 godina u zatvoru zbog preprodaje droge.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE HRGOVIĆ DVA PUTA RUŠIO BOOKERA U DRUGOJ RUNDI

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KONAČNU POBJEDU HRGOVIĆA

Filip Hrgović obratio se javnosti nedugo nakon što je u nedjelju na Floridi u petoj rundi zaustavio Amerikanca Rydella Bookera i uvjerljivom izvedbom upisao već 12. pobjedu u profesionalnoj karijeri

‘El Animal’ se u svojoj prvoj reakciji zahvalio nekadašnjem sparing partneru te usput i pohvalio Bookera, progovorio je Filip i o budućim planovima te otkrio koja ga to slavna imena zanimaju u ovom trenutku.

“Hvala Rydellu Bookeru što je prihvatio borbu. On je veliki ratnik, imao je težak život i došao je na visoku razinu. Skidam mu kapu. Moja izvedba bila je dobra i od prvog zvona diktirao sam ritam, bacio sam i pogodio puno udaraca i sudac je napravio dobar posao kada je prekinuo meč”, govorio je hrvatski teškaš, a prenosi RTL televizija.

“Čvrst je, mislio sam da će pasti puno ranije. No bio sam i ja malo stegnut, trebao sam mu dopustiti da više pokušava i onda napasti iz kontre, tada bi sigurno pao. Međutim nisam prestajao bacati udarce i cijelo vrijeme bio je pokriven. Napravio sam dobar posao.’

Bookera je poznavao i sa sparinga, pomagao mu je u pripremi meča ze Gregoryja Corbina.

“Bio je dobar sparing partner, ali otad je napredovao. Imao je težak život, skoro ima 40 godina i kapa dolje, jako dobro se pripremio i pružio dobru borbu.”

Megy M. /Foto: reuters


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

9 sati prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

9 sati prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

9 sati prije