Kategorije Sport

Preminuo bivši reprezentativac BiH. Imao je samo 39 godina

Širi dalje

Bivši nogometni reprezentativac BiH Mario Božić (39) preminuo je nakon teške bolesti. Božić se već nekoliko godina borio s tumorom na mozgu i imao je dvije teške operacije, ali unatoč velikoj borbi, nije izdržao.



U ožujku 2007. Božić je dobio prvi poziv za reprezentaciju Bosne i Hercegovine kod izbornika Fuada Muzurovića. Na međunarodnoj sceni debitirao je 8. rujna 2007. godine, ušavši kao zamjena za Darka Maletića u porazu od Mađarske rezultatom 1:0.

Njegova druga i posljednja reprezentacija bila je prijateljska utakmica protiv Bugarske u kolovozu 2008. kada je BiH izgubila na Bilinom polju rezultatom 2:1, a izbornik je bio Ćiro Blažević

Rođen u Tuzli, Božić je seniorsku karijeru započeo u Loznici. Igrao je i za Radnički Stobex i Beograd, da bi u ljeto 2004. prešao u mađarski klub Fehérvár.

Kao redoviti član prvog tima, Božić im je pomogao da osvoje Kup 2006. godine, a u zimskom prijelaznom roku 2008.  je prešao u Ujpest. U Mađarskoj je proveo pet godina, sakupivši 126 ligaških nastupa i 15 golova.

U ljeto 2009. Božić se preselio u Slovačku i potpisao ugovor sa Slovanom iz Bratislave, gdje je proveo dvije sezone i osvojio četiri velika trofeja s klubom.

Potom je nastupao za izraelski Ashdod i kineski Shanghai Shenhua, a karijeru je okončao u Loznici 2016. godine, gdje je kasnije imenovan za sportskog direktora kluba.

R.I. /Foto: Facebook


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Ovacije Modriću na krcatom Bernabeu. Ovo nije uspio još niti jedan igrač Reala

Modrić je u prvom poluvremenu dobio gromoglasne ovacije prepunog Santiaga Bernabeua. Realovi navijači izvikivali su…

8 sati prije

Kaos u tramvaju, potukla se dva starija muškaraca – video

Zagrebački tramvaj broj 6 danas je bio poprište tučnjave dvojice starijih muškaraca. "J**o ti pas…

8 sati prije

Plenković: ‘Ovo je treći predsjednik SDP-a kojeg sam pobijedio. I njega i strica’

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje na svečanom otvorenju obnovljene dvorane 'Pietro Ciscutti' Istarskog narodnog kazališta-Gradskog…

9 sati prije