Kategorije Sport

Prosinečki naveo najbolje nogometaše ex YU, Luku Modrića nije spomenuo

Širi dalje

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac i sadašnji izbornik reprezentacije Crne Gore Robert Prosinečki dao je intervju za društvene mreže Nogometnog saveza Crne Gore, u kojem je odgovarao na zanimljiva pitanja.



Jedno od pitanja, koje su postavljači predstavili kao ultimativno, bilo je navesti najboljeg nogometaša u povijesti zemalja s prostora bivše Jugoslavije, ali računajući i nogometaše nakon raspada te države.

– Baš gledam, to mi je teško reći. Znaš, ono, ako kažem Dejo Savićević, onda će reći da mi je predsjednik. Bilo je jako mnogo dobrih igrača s ovog područja, svatko je obilježio svoju generaciju. Bilo ih je stvarno mnogo, da se nitko ne bi naljutio ili netko nešto mislio. Bilo je iz generacije Hrvatske nevjerojatno mnogo velikih igrača, za vrijeme Crvene zvezde da i ne pričam – rekao je Prosinečki.

– I onda poslije toga u reprezentaciji Jugoslavije igrača koji su napravili nevjerojatne karijere, igrali u najvećim klubovima toliko godina, tako da mi je teško sad reći tko je to. Ali jedan od njih je Dejan Savičević, pa Davor Šuker, Zvonimir Boban i Pape Sušić. Sad sam nabrzinu rekao. To su bili igrači koji su obilježili nogomet ne samo u Hrvatskoj ili bivšoj Jugoslaviji nego i u svijetu – zaključio je Prosinečki.

Zanimljivo je da Prosinečki nije naveo jedinog osvajača Zlatne lopte od igrača iz zemalja bivše Jugoslavije, Luku Modrića, koji je proteklog vikenda postao najtrofejniji nogometaš u povijesti Real Madrida.

Prosinečki je prije tri mjeseca preuzeo klupu crnogorske reprezentacije te u svoje prve dvije utakmice na klupi upisao pobjede protiv Bjelorusije i Sjeverne Makedonije.

D.M. /Foto:  pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Sezona tek počinje, a već imamo rekordera. Pogledajte cijenu kave s rive na Hvaru

Pred početak turističke sezone počele su objave o cijeni pića na Jadranu. Ne sumnjamo da…

1 sat prije

U Njemačkoj povećan broj napada na kršćane. Što je uzrok?

Broj kaznenih djela označenih kao "antikršćanska" u porastu je, rekla je njemačka vlada odgovarajući na…

2 sata prije

HRT-ova novinarka: “Prošla sam cijeli svijet, a žalim što nisam rodila četvero djece”

HRT-ova novinarka Mirna Zidarić otkrila je s kojim bi sportašem najradije napravila intervju, u čemu…

3 sata prije