Kategorije Sport

Izjava Zlatka Dalića nakon što su Vatreni izvukli Portugal

Širi dalje

Hrvatska  reprezentacija doznala je protivnike u grupnoj fazi Lige nacija. To su Portugal, Poljska i Škotska. Hrvatska, koja je prošle godine izgubila u finalu ovog natjecanja, bila je nositelj u ždrijebu.



Iako je iz druge jakosne skupine dobila vjerojatno najtežeg protivnika, u trećem potu je izbjegla Francusku i Njemačku. Neće biti ništa ni od dvoboja s Bosnom i Hercegovinom ili Srbijom, koje su bile u četvrtoj jakosnoj skupini.

Izbornik Zlatko Dalić komentirao je ždrijeb skupine Lige nacija na kojem je Hrvatska, kao nositelj skupine, izvukla Portugal, Poljsku i Škotsku:

“Pred nama je jedno novo veliko natjecanje u Ligi nacija. Finale Lige nacija je iza nas i slijedni nam novo dokazivanje. Portugal, Poljska i Škotska su i grupi, grupa nije loša.

Dobili smo jaki Portugal, s njima smo drugi put u Ligi nacija. Za nas će to biti jedno dobro natjecanje, a cilj je da budemo među prve dvije ekipe i plasiramo se dalje u četvrtfinale. Liga nacija  nama je bila rak rana prva dva puta, treći put smo ušli u finale i to treba opet pokušati napraviti”, rekao je Dalić.

Nogometaši Zlatka Dalića dosad su se u Ligi nacija susreli samo s jednom od ove tri reprezentacije. U sezoni 2020./21. bili su u skupini s Portugalom, koji je u oba susreta bio uspješniji. U Portu je pobijedio 4:1, a na Poljudu 3:2.

Igrat će se i četvrtfinala

Grupna faza Lige nacija igrat će se od 5. rujna do 19. studenog, nokaut-faza od 20. do 25. ožujka, a završnica od 4. do 8. lipnja uz veliku promjenu. Dosad su na završni turnir išli samo pobjednici skupina lige A, a od ove sezone igra se nokaut-faza u koju idu prve dvije momčadi iz svake skupine.

Četvrtfinalni susreti igrat će se na dvije utakmice od 20. do 25. ožujka pa će u ionako natrpani raspored igračima biti ugurane još dvije utakmice. Ukratko, reprezentacija koja osvoji natjecanje odigrat će ukupno deset utakmica.

Liga nacija će ove sezone biti i direktno vezana za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. U dodatne kvalifikacije UEFA-e za SP 2026. godine ići će 12 drugoplasiranih reprezentacija iz kvalifikacija te četiri najbolje rangirane momčadi iz Lige nacija koje nisu osigurale plasman kroz kvalifikacije.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Adio, Luko. Posljednji pozdrav hrvatskomu bardu Luku Paljetku

Bio sam mnogo prije ceste i mnogo prije gladi, putnik na ovome putu. (više…)

7 sati prije

Pohvalio se fotografijom: Andrej Plenković proslavio prvu pričest sina

Predsjednik Vlade Andrej Plenković pohvalio se na društvenim mrežama velikim danom svog starijeg sina Marija.…

8 sati prije

Građanima Srbije masovno stižu pozivi za vojne vježbe

Posljednjih tjedana na adrese vojnih obveznika diljem Srbije ponovno masovno stižu pozivi za vojne vježbe.…

8 sati prije