Kategorije Sport

Sjajni Čilić i odlični Mektić preokrenuli 0:2, Marin sutra za pobjedu

Širi dalje

Hrvatska u susretu Davisova kupa Bogoti vodi s 2:1! Veliki proekret u susretu parova u režiji Marina Čilića i Nikole Mektića



Naš je dvojac u subotnjem dvoboju protiv Kolumbijaca Juana Sebastiana Cabala i Alejandra Falle gubio s 2:0 u setovima, no ipak našao put do velike pobjede i drugog boda za našu reprezentaciju – 5:7, 6:7(5), 6:4, 6:2, 6:4.

Odlučujući trenutak dvoboja zbio se u devetom gmeu petog seta kad Cabal gubi svoj početni udaracs, Marin je sljedeći gem sigurno odservirao za pobjedu Hrvatske kojoj do ukupnog trijumfa u Bogoti nedostaje još jedan bod.

[PETI SET] Na početku petog seta, rezultat je 1:1. Oba para sigurna su na servisu. Kolumbija vodi 3:2. Imali su naši prilike u sedmom gemu, ali Kolumbijci i dalje drže svoj servis – 4:3. BREAK! Čilić će servirati za meč!

https://twitter.com/DavisCup/status/909134854427734017

[ČETVRTI SET] S dvije break lopte bio je suočen Marin Čilić u drugom gemu, ali spašava to Marin sjajnim servisima i postavlja rezultat na 1:1. Oduzela je hrvatska kombinacija servis Falli i povela 2:1! Novi break za našu reprezentaciju koja je povećala vodstvo na 4:1. Završio je Mektić posao na servisu (6:2) i igrat će se odlučujući peti set. [TREĆI SET] Hrvatska kombinacija napravila je break i vodi 2:1. Drže naši reprezentativci vodstvo i vode 4:3. Uzeli su Čilić i Mektić set sa 6:4 i smanjili zaostatak.

 

[DRUGI SET] Sjajno su naši tenisači ušli u drugi set. Ali Kolumbijci u trećem gemu vraćaju izgubljeni servis usprkos tome što je Mektić imao 30:0 na svojem početnom udarcu. Falla je imao problema u osmom gemu, ali izjednačuje kolumbijski par na 4:4. Iako su oba tima imala prilike kod servisa protivnika, ide se u tie-break. Bili su naši uvijek u zaostatku u tie-breaku, vraćali smo se, ali u konačnici Kolumbijci uzimaju set i dolaze do velikh 2:0 u setovima. [PRVI SET] Kolumbijci su bolje krenuli u meč, poveli su 2:0. Drže Cabal i Falla prednost. Rezultat je 3:2. Vratili smo se u set, nakon vrhunskog voleja Nikole Mektića. Nažalost, pao je Mektić u 11 gemu prvog seta i Kolumbijci su izborili servis za set što su i iskoristili (7:5).

Nadamo se da će ga donijeti upravo naš prvi tenisačMarin Čilić koji se u četvrtom dvoboju sastaje protiv najboljeg Kolumbijca Santiaga Giralda. Vjerujemo da ni umor današnjih pet setova neće ostaviti traga na našem najboljem tenisaču.

Navijači! U bilo kojem kutku svijeta uvijek nađe nekolicina Hrvata bučeni u kockice i hrvatske zastve, Ovaj put u dalekoj Bogoti za Hrvatsku su navijali Brođani.

Megy M. /foto:hts, Screenshot hrt

 

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

HDZ i Petica. Moguće je da Penava izvisi slično kao Škoro. Postoji plan B

U postizbornim pregovorima oko formiranja većine pojavila se nova mogućnost da se za predsjednika Sabora…

38 minuta prije

Bez hrvatskih sudaca na Euru, Slovenaca čak sedam, dvojica iz BiH

Sve nam je bliže Europsko prvenstvo koje se održava u Njemačkoj od 14. lipnja do…

1 sat prije

Čabraja: Rijeka se bori za titulu, a nama je utakmica važnija nego Rijeci

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive, najavio je utakmicu protiv Rijeke, vodeće momčadi prvenstva. Utakmica je važna…

2 sata prije