Kategorije Sport

SKANDAL! Namještena utakmica PSG-a i Zvezde u Ligi prvaka! 5 milijuna za 5 razlike

Širi dalje

L’Equipe piše kako Uefa ima čvrste sumnje da je rezultat utakmice PSG – Crvena zvezda bio namješten. Navodno je djelatnik Zvezde htio uplatiti pet milijuna eura da će biti pet razlike za PSG. Završilo je 6-1.



Uefa je upozorila francuske vlasti na moguću namještaljku na utakmici koju su početkom listopada odigrali PSG i Crvena zvezda u Ligi prvaka, piše L’Equipe.

Pet milijuna za pet golova razlike

Francuski list tvrdi kako Uefa ima čvrste sumnje da je rezultat utakmice Paris Saint-Germaina i Crvene zvezde početkom listopada bio namješten! Iz Nyona je francuskom državnom odvjetništvu stigla informacija da istraže slučaj, a za to su, piše L’Equipe, znali samo predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin i njemu najbliži ljudi.

Navodno je neimenovani djelatnik Crvene zvezde, za kojeg L’Equipe piše da je visokopozicioniran u klubu, htio staviti pet milijuna eura da će utakmica završiti pet razlike za PSG. Završilo je 6-1 za Parižane.

Dojava o mogućoj namještaljki na Parku prinčeva stigla je od izvora koji Uefa smatra vjerodostojnim, dodaje L’Equipe.Francuske vlasti pokrenule su istragu. Uefa se o ovom slučaju tek kratko oglasila:

– Nikad ne komentiramo potencijalne istrage ili one koje traju, a koje se odnose na moguće namještanje kako ne bismo kompromitirali proces istrage – kažu iz Uefe.

Zvezda: Ove optužbe su gnjusne!

Nakon objave uglednog L’Equipea, javili su se iz Crvene zvezde, Srpski klub objavio je priopćenje koje prenosimo u cijelosti: Crvena zvezda s najvećom dozom ljutnje i gnušanja odbacuje pisanje L’Equipea vezano za sumnje u ishod rezultata utakmice Paris Saint-Germain – Crvena zvezda i umiješanosti bilo koga iz Crvene zvezde u eventualne nečasne radnje.

Navodi iz tog teksta mogu nanijeti veliku štetu ugledu i renomeu našeg kluba i zato nogometni klub Crvena zvezda inzistira kod Uefe i nadležnih istražnih organa u Srbiji da istraže ove sumnje do kraja i da se dođe do istine. Današnje tehnologije i razni drugi mehanizmi toliko su napredovali da je nemoguće da ovaj eventualan slučaj ostane nerazriješen.

Klub očekuje da se do istine o svemu ovome dođe u što kraćem roku i da se mora skinuti bilo kakva sumnja u umiješanost bilo kojeg člana našeg kluba u eventualne nečasne radnje.

Nakon Zvezde oglasio se i PSG

– S velikim čuđenjem i zaprepaštenjem smo čuli tu informaciju. Ni u jednom trenutku ni jedan član našega kluba nije zatražen da razgovara o stvarima izuzev uobičajenih o organizaciji utakmice i protokolu. PSG se drži osnovnih načela sporta, integriteta natjecanja i ograđuje se od svih radnji koje to dovode u pitanje – kažu iz francuskog kluba.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Milanović će potpisati produljenje mandata šefu tajne službe

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potpisat će danas rješenje prema kojem Daniel Markić ostaje na…

25 minuta prije

Nakon prijetnji otakazana Dinamova noć u Imotskom: “Takvu mržnju nisam doživio u 32 godine!”

Vlasnik restoran u kojem se trebala održati Dinamova Plava noć u Imotskom otkazao je nakon…

2 sata prije

Vučemilović: “Uz Peđu Grbina će ostati samo Pavliček i Grmoja”

Nakon što ju je šef stranke  Marijan Pavliček proglasio "žetonom godine" oglasila Vesna Vučemilović koja…

3 sata prije