Kategorije Sport

SLAVLJE U ABU DABIJU: Real prvak svijeta, Modrić najbolji igrač turnira

Širi dalje

Nogometaši madridskog Reala pobjedom 1:0 nad brazilskim Gremiom obranili su naslov sjetskog klupskog prvaka, a najboljim igračem turnira proglašen je Luka Modrić.



 

Strijelac pobjedničkog pogotka bio je Cristiano Ronaldo u 53. minuti iz slobodnog udarca, nakon što je nad njim napravljen prekršaj na 25 metara od vrata brazilske momčadi.

Ronaldo je pronašao rupu u živom zidu Gremija i pogodio suprotni kut od onog koji je čuvao brazilski vratar Marcelo Grohe.

Rekordna godina Reala

Jedan od najistaknutijih pojedinaca utakmice bio je i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić koji je odigrao svih 90 minuta finalnog dvoboja, dok je Mateo Kovačić ostao na klupi za pričuvne igrače.

Modriću je ovo 13. trofej s Realom, otkako je stigao u Madrid u ljeto 2012. godine.

Real je potpuno zasluženo stigao do trofeja, s obzirom na to da su Madriđani uputili 20 udaraca na vrata, od čega sedam u okvir, dok je Gremio imao samo jedan šut, a Realov vratar Keylor Navas ostao besposlen.

Iako je Zidane izveo najjači sastav kojeg je imao na raspolaganju, Real se mučio cijelo prvo poluvrijeme u kojem je uputio samo jedan udarac u okvir gola. Modrić je igrao od prve minute, u napadu su bili Ronaldo i Benzema, a Mateo Kovačić i Gareth Bale na klupi.

Modrić briljirao

Modrić je bio najbolji igrač u prvom dijelu, ali i u svih 90 minuta, no njegove asistencije nije imao tko utrpati u gol. Jedan njegov šut otišao je pored gola, a kasnije je u drugom dijelu pogodio i stativu.

Gremio nije imao odgovora i stvorio je samo jednu pravu šansu tijekom utakmice.  Madriđani su uputili 20 udaraca na vrata, od čega sedam u okvir, dok je Gremio imao samo jedan šut, a Realov vratar Keylor Navas ostao besposlen.

Real je ovom titulom potvrdio rekordnu godinu, prvi put u 115. godina dugoj povijesti kluba završili su s čak pet trofeja.

Prva su momčad koja je obranila naslov svjetskog prvaka otkako se turnir igra u aktualnom formatu, a ovom im je šesti naslov prvaka svijeta.

Megy M. /foto:screenshot


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Uhićen Gerard Depardieu, 15 žena ga optužilo za seksualno nasilje

Slavni francuski glumac Gerard Depardieu (75) priveden je zbog optužbe za seksualni napad, pišu francuski…

5 minuta prije

Mesić: Ne može se stvoriti Velika Srbija, oni su mala država na Balkanu

Stjepan Mesić je tijekom boravka u Prištini, na skupu PanAlbanci-Inter-Balkan-Euroatlantik, izjavio da se Velika Srbija…

54 minute prije

Rijeke pravde i pravednici, analiza jednog poraza

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u Kninu je 7. travnja 2024., deset dana prije izbora,…

3 sata prije