Kategorije Sport

SLUŽBENO JE! Rakitić napušta Barcelonu i vraća se u klub s kojim osvojio Europa ligu

Širi dalje

Trakavica oko odlaska Ivana Rakitića (32) iz Barcelone napokon je završena. Španjolski mediji donose kako je hrvatski reprezentativac dogovorio sve uvjete prelaska u Sevillu.



Španjolski Marca tvrdi kako je Ivan Rakitić praktički dogovorio sve detalje prelaska u Sevillu  tijekom ponedjeljka stigao u andaluzijsku prijestolnicu kako bi odradio liječničke preglede.

Hrvatski bi reprezentativac trebao potpisati trogodišnji ugovor s momčadi s kojom je 2014. godine kao kapetan osvojio UEFA Europsku ligu, a sa Sevillom će u novoj sezoni igrati Ligu prvaka.

Najbolje je ovo rješenje za Ivana Rakitića, ali i za Sevillu i Barcelonu. Naime, novi trener Barce Ronald Koeman jasno je kazao kako na njega više ne računa, a u ambicioznoj momčadi Seville će Raketa ponovno biti jedan od najvažnijih igrača.

 

https://twitter.com/Albertoflorenzo/status/1300413670653132801?ref_src=twsrc%5Etfw
Rakitić je za Barcelonu u proteklih šest sezona odigrao 310 utakmica u svim natjecanjima, zabio je 36 golova, po četiri puta osvajao prvenstvo i Kup kralja te Ligu prvaka, UEFA Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

No, stiglo je vrijeme za rastanak jer Barca ga već duže vrijeme pokušava ‘utopiti’ i zaraditi barem nešto na njegovom transferu.Bilo je tu puno i previše kombinacija, počevši od prelaska u PSG, interesa Manchester Uniteda, Arsenala, Juventusa, Milana, Napolija…

No, Rakitić je imao samo jednu želju, vratiti se u redove Seville i odigrati još koju sezonu u momčadi koja ga je ‘lansirala’ u zvjezdanu orbitu svjetskog nogometa. Uz to je i privatno vezan u Sevillu gdje je upoznao svoju suprugu Raquel te se često i vraćao u andaluzijsku prijestolnicu i radovao uspjesima Seville.

https://twitter.com/mundodeportivo/status/1300422200978268163?ref_src=twsrc%5Etfw
 

https://twitter.com/brfootball/status/1300418669693079552?ref_src=twsrc%5Etfw

Megy M. /Foto: Twitter

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

7 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

13 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

13 sati prije