Kategorije Sport

Sportska vijest dana: Ronaldo se vratio u Manchester United

Širi dalje

Sportska vijest dana  vijest tjedna je transfer Cristiana Ronalda iz Juventusa u Manchester United. Da je Ronaldo novi igrač Manchester Uniteda, potvrdio je to klub na svojim stranicama.



Peterostruki osvajač Zlatne lopte vraća se u klub u kojem je prije 13 godina prvi put proglašen najboljim igračim svijeta. United ga je doveo iz Juventusa, u kojem je Ronaldo igrao od srpnja 2018., kada je za 108 milijuna eura stigao iz Real Madrida.

Prema pisanju Fabrizija Romana, radi se o transferu vrijednom 15 milijuna eura, dok bi United mogao dobiti još osam milijuna u bonusima. Ronaldo će s Unitedom potpisati dvogodišnji ugovor, čiji detalji još nisu poznati, ali nagađa se o plaći od 25 milijuna eura godišnje.

Nakon drame, u kojoj je propao Ronaldov odlazak u Manchester City, u priču se uključio United i osigurao povratak 36-godišnjeg Portugalca.

Nakon što je postalo jasno da će se Ronaldo vratiti na Old Trafford, Unitedova službena stranica srušila se na nekoliko minuta zbog navale oduševljenih navijača, a reakcije iz svlačionice Uniteda pokazuju da su igrači Crvenih vragova presretni novim pojačanjem.

Nakon Ronaldovog potpisa oglasio se njegov suigrač iz reprezentacije Portugala Bruno Fernandes. Poželio mu je dobrodošlicu u klub i preuzeo je zasluge za ovaj transfer.

“Agent Bruno? Dobro došao kući, Cristiano”.

Ronaldo je u prvoj dionici u Unitedu, od 2003. do 2009. godine, zabio 118 golova u 292 nastupa.

Klub iz Manchestera ga je kao 18-godišnjaka doveo iz Sportinga za 19 milijuna eura, a šest godina kasnije ga za 94 milijuna prodao u Real, što je tada bio najveći transfer svih vremena.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Čabraja: Rijeka se bori za titulu, a nama je utakmica važnija nego Rijeci

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive, najavio je utakmicu protiv Rijeke, vodeće momčadi prvenstva. Utakmica je važna…

29 minuta prije

Raspudići ostaju bez novca iz Sabora, ali ima štos da Mostu uzmu 532.000 eura

Nakon najave da napuštaju Most i prelaze u nezavisne zastupnike, bračni par Raspudić, Marija Selak…

1 sat prije

Zlatna Barbara Matić. Dvostruka svjetska, sada je i europska prvakinja

Najbolja hrvatska judašica i dvostruka svjetska prvakinja Barbara Matić osvojila je svoju prvu zlatnu medalju…

12 sati prije