Kategorije Sport

Štimac: Hrvatska je odlična, Srbija favorit iz sjene, a kao prvaka vidim Argentinu

Širi dalje

Igor Štimac,  trenutno izbornik Indije, u intervjuu za tamošnji Telegraph najavio je Svjetsko prvenstvo u Kataru. Otkrio je da na prvom mjestu vidi Argentinu, pohvalio Hrvatsku, a kao favorita iz sjene istaknuo Srbiju.



Očekivanja su uvijek velika od Brazila. Francuska nije u formi, ali je standardno jaka. Njemačka je uz moć kolektiva uvijek tu. Ipak, po meni je Argentina ekipa na koju treba baciti oko. Izgledaju vrlo dobro. Prvi put nakon 2014. igraju dobar nogomet.

Ne susreću se često s Europljanima pa je tu i doza nepredvidivosti. Belgija je dobra i ovo je zadnja šansa njenoj velikoj generaciji, ali ponovit ću da Argentina ima jako dobre šanse za otići do kraja.

Kakvi su izgled Hrvatske?

Hrvatska je u odličnoj formi. Ligu nacija smo završili spektakularno, dobili smo Francusku i Dansku u gostima. Rekonstrukcija momčadi nakon 2018. je uspješno provedena. Neka starija lica su otišla, a novi dečki su uvedeni u sustav. Tranzicija je bila vrhunska. Ekipa je nova i ima dobar spoj mladosti i iskustva, tu je pet-šest vrlo dobrih mladih igrača.

Sad sve ovisi o tome kako ćemo se nositi s pritiskom očekivanja, kako će se prilagoditi. Hrvatska je uvijek bila ekipa koja ima problema u grupnoj fazi. Očekuje se da ćemo proći skupinu uz Belgiju, a ako prođemo grupu, onda ćemo biti ekipa protiv koje je najteže igrati. Nitko neće htjeti igrati protiv Hrvatske.

Što je s kapetanom Modrićem?

Pričao sam s njim prije par dana i vrlo je uzbuđen za vjerojatno svoje zadnje prvenstvo. Naravno, nikad ne znate kad vam je zadnje, ali njemu je 37 godina i mislim da možemo to ustvrditi. Razumije koliko je važan za ovu mladu Hrvatsku. Rekao bih da je ovo prvi put da Hrvatska ide na Svjetsko prvenstvo kao jedan od favorita i Luka to zna.

Svi su uvjereni da smo dovoljno snažni da odemo do kraja. Naravno, treba vam i malo sreće. No kao što sam rekao ranije, Hrvatskoj je najbitnije proći skupinu. Nakon toga trebaju ići utakmicu po utakmicu.
Koga vidite kao favorita iz sjene?

Srbiju. Imaju vrlo jaku ekipu. Iako su u teškoj grupi s Brazilom, Kamerunom i Švicarskom, Srbija ima dovoljno municije da eksplodira. Njihova momčad podsjeća me na vrijeme moje generacije u Hrvatskoj.

Napokon su pronašli pravog izbornika u Draganu Stojkoviću. Briljirali su u kvalifikacijama pobijedivši Portugal. Vrlo su slični Hrvatskoj iz 90-ih, na teren donose snagu, fizikalije. Ali vidjet ćemo, ovo je za njih novo iskustvo.

Megy M. /Foto: S. Vrančić/Cropix


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi Igor štimac

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

8 sati prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

8 sati prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

9 sati prije