Kategorije SportZagreb

Šuker i Bandić otvorili Informativno-multimedijski centar HNS-a “Budi ponosan”

Širi dalje

Na atraktivnoj lokaciji u središtu Zagreba, (Petrinjska ulici br. 2 , odmah do Traga bana Jelačića) Hrvatski nogometni savez (HNS) u ponedjeljak je otvorio Informativno-multimedijski centar “Budi ponosan”, svojevrstan muzej hrvatskog nogometa u kojem se posjetitelji mogu upoznati s njegovom bogatom poviješću.



Prigodnim presijecanjem vrpce Centar su otvorili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Zahvalio bih svima koji su dali doprinos u izgradnji ovog multimedijskog centra i želio bih da što više hrvatskih građana i turista, stranaca koji posjećuju grad Zagreb dođu ovdje i upoznaju se s poviješću hrvatskog nogometa. Hvala gradonačelniku Bandiću na ideji i na podršci u izgradnji ovog centra, jer hrvatski nogomet nije samo onih 90 minuta kada se igra. Hrvatski nogomet su i navijači i ljudi koji rade oko njega.

Putovao sam svijetom i vidio puno lijepih projekata i nadam se da će svi posjetitelji uživati u našem muzeju. Jer, najvažnije je da čuvamo svoju povijest, jer nogomet će se igrati i nakon nas. Vjerujem da će ovaj muzej biti pravi spektakl u turističkoj ponudi grada Zagreba, izjavio je predsjednik HNS-a.
Mi smo imali viziju ovoga centra i danas je želimo podijeliti s vama. Naš klub je Hrvatska, imamo mi svaki svoj pojedinačni klub, ali zajednički su naši Vatreni, naša hrvatska nogometna reprezentacija. Kada ste u konkurenciji 209 zemalja svijeta 14., onda to zavređuje veliki pljesak. Mi smo mala zemlja, ali zemlja ponosnih ljudi, a upravo takvi su i naši nogometaši, istaknuo je zagrebački gradonačelnik prilikom otvaranja.

Prostor HNS-ovog Centra zamišljen je kao nogometni stadion. U prvom dijelu, “svlačionici”, posjetitelji se mogu putem ekrana, ilustracija i artefakata upoznati s poviješću hrvatskog nogometa. Dio “svlačionice” su i ormarići s podsjetnikom na sve nastupe hrvatske reprezentacije na velikim natjecanjima, a zajedno prikazuju ilustraciju s fotografijom osvajanja bronce na Svjetskom prvenstvu 1998.

Posjetitelji potom kroz prigodan “tunel” izlaze na “teren” gdje se upoznaju sa “Zidom slavnih” – najvećim imenima hrvatskog nogometa. Putem interaktivnih ekrana, posjetitelji mogu još dublje zaviriti u povijest hrvatskog nogometa, ali i sudjelovati u izboru 11 najboljih golova, utakmica, napadača…

Moći će se vidjeti i utakmice te golovi koji su obilježili hrvatski nogomet, brojni trofeji i nagrade, a nisu zaboravljeni ni mali nogomet i ženski nogomet.

Ulaz u centar “Budi ponosan” bit će omogućen bez naknade svim posjetiteljima, a bit će otvoren od utorka do subote od 10 do 20 sati. Cijeli centar prilagođen je i posjetiteljima iz drugih zemalja jer je sav sadržaj dostupan i na engleskom jeziku.

M. Radev/foto:hns


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

12 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

14 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

17 sati prije