Kategorije Sport

TOPNIK IZ GAREŠNICE: Zbog njega je 12.000 navijača u Splitu skandiralo Mamiću

Širi dalje

Bez kapetana Domagoja Duvnjaka Hrvatska je sinoć u Splitu upisala važnu pobjedu protiv Islanda (29:22), u drugoj utakmici Europskog prvenstva.



 

Jedan od faktora iznenađenja bio je i Marko Mamić koji je ušao u drugom poluvremenu, zabio četiri od pet šuteva, od čega tri u nizu te uz pomoć Stevanovića na golu prelomio utakmicu. Pomogla je i 5:1 obrana.

Marka Mamića navijači su pobliže upoznali na SP-u u Francuskoj, kada je s osam golova srušio Španjolce za plasman u polufinale.

Karijeru je počeo u Moslavini, a sa samo 18 godina odbio je otići u Zagreb i Nexe te otišao u švicarski Kadetten jer je tamo očekivao veću minutažu. Prije četiri godine debitirao je u Ligi prvaka, njegove igre zapazili su i veći inozemni klubovi pa je prešao u francuski Dunkerque.

Potom ga veliki Talant Dujšebajev odvodi u Kielce. S Hrvatskom je osvojio brončanu medalju na Euru u Poljskoj.  Mamić će biti jedan od ključnih igrača u borbi za novo odličje jer Hrvatska uz kreaciju Cindrića i Karačića treba vanjski šut. Tihi mladić iz Garešnice sinoć je natjerao 11 tisuća gledatelja u Splitu da skandiraju – Mamiću!

“Cijela ekipa je zadovoljna i sretna zbog pobjede u utakmici protiv Islanda u kojoj smo pokazali da imamo širinu igrača. I mi, koji smo na klupi, možemo doprinijeti boljoj igri kada zbog povrede nema kapetana Duvnjaka,” rekao je Mamić.

“Znamo da je Duvnjak uz nas, a mi igramo za njega.”

Može li Hrvatska nastaviti s ovako uvjerljivom igrom?

“Težimo ka tome, nije lako ali publika nas potiče i daje nam snagu. Drago mi je da sam pomogao svojim ulaskom, bio sam opušten, a sada sam još opušteniji.”

Mamić je naglasio kako će sutrašnja utakmica protiv Švedske biti ključna za hrvatsku reprezentaciju zbog borbe za prvo mjesto u grupnoj fazi i četiri boda koja se prenose u drugu fazu ovog Europskog rukometnog prvenstva.

“Opasan su protivnik koji je svoju kvalitetu pokazao pobjedom protiv Srbije 30:25 u drugom kolu. No ako ćemo imati podršku kakvu smo imali protiv Islanda, neće biti problema. Hvala Splite, ovo je bilo sjajno”, rekao je Mamić.

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

VANDALIZAM! Hrvatski dom u Footscrayu išaran četničkoim znakovljem

Korisnik Twittera journovox69 objavio je dvije fotografije Hrvatske kuće u Melbourneu koja je išarana četničkim…

3 sata prije

Glasnogovornik Vlade: Blizu smo dogovora, u utorak je moguć obris nove većine

U Vukovaru je u petak održan neformalni sastanak predstavnika HDZ-a i Domovinskog pokreta na kojem…

4 sata prije

NESLUŽBENO: HDZ i DP u Vukovaru, Plenković dogovorio 80 ruku

Pregovori između HDZ-a i Domovinskog pokreta nastavljeni su danas u Vukovaru na neformalnom sastanku, kako…

4 sata prije