Kategorije Sport

Trener engleskog velikana želi Hrvata; za ‘novog Modrića’ pripremili 60 mil. eura!

Širi dalje

Hrvatski nogometni reprezentativac Lovro Majer (24),  nakon dobrih igara u francuskog Rennesa, u kratkom je razdoblju postao jedan od traženijih svjetskih veznjaka



Već u prvoj sezoni u francuskom Rennesu Majer je oduševio i uvršten je u najbolju momčad Ligue 1, a UEFA mu je odala priznanje  za sjajnu utakmicu protiv Fenerbahčea.

Na službenoj Twitter stranici Europske lige objavili su Majerov gol u prošlom kolu tog natjecanja. Majer je u 54. minuti iskoristio dubinsku loptu Martina Terriera, a nakon što je zaobišao gostujućeg vratara Bayindira, mirno je poslao loptu u mrežu.

Inače, hrvatski reprezentativac se prema ocjenama SofaScore nalazi među 10 najboljih pojedinaca EL-a s prosječnom ocjenom od 7,85.

Zbog toga i ne čudi zanimanje mnogih europskih uglednika poput Juventusa, s najnoviji na toj listi je engleski velikan Arsenal. Engleski mediji  šišu da nije u pitanju samo glasina nego je sve otišlo korak dalje.

The Mirror piše kako je glavni trener Arsenal Mikel Arteta silno  zainteresiran da dovedu hrvatskog veznjaka. Oduševio ga je i svojom igrom za Hrvatsku u Ligi nacija, pogotovo protiv Danske gdje je zabio gol za pobjedu nedugo nakon što je ušao u igru i na terenu je izgledao jednako dobro i moćno kao Modrić.

Zbog specifičnog stila igre 24-godišnjeg Lovru Majera mnogi uspoređuju s kapetanom hrvatske nogometne reprezentacije. Najveća je razlika u tome što je Majeru lijeva noga jača, a sve ostalo neodoljivo podsjeća na Modrića, koji mu je i igrački uzor.

Spominje se kako bi Rennes za Majera mogao dobiti čak 60 milijuna eura što je čak tri puta više nego je Majeroca trenutačn procjena na Transfermarktu.

“Za očekivati je da će Arteta centralnog veznjaka Rennesa pokušati dovesti već u siječnju”, piše između ostalog Mirror.

Realizira li se taj transfer bio bi  to za Rennes vrhunski posao jer su ga Dinamu platili 12 milijuna eura.

Megy M. /Foto: Afp


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi lovro majer

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

9 sati prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

9 sati prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

9 sati prije