Kategorije Sport

UTAKMICA GENERACIJE! Dinamo kod Viktorije u velikom proljetnom iskušenju

Širi dalje

Pred nogometašima Dinama je dugo očekivani dvoboj šesnaestine finala Europske lige. Europsko proljeće čekalo se gotovo pola stoljeća pa ova utakmica donosi posebno uzbuđenje.



Igrači Nenada Bjelice danas u Plzenu u 21 sat igraju prvi dvoboj protiv Viktorije. Prvi je to proljetni susret Modrih u europskim natjecanjima nakon davne 1970. godine.

– Sretni smo i ponosni što smo ostvarili ovo do sada. Ekipa je u odličnom stanju, držimo balans da igrači ipak nisu premotivirani. Ne smijemo dozvoliti da izgore u prevelikoj želji, rekao je trener hrvatskog prvaka Nenad Bjelica na konferenciji za medije dan uoči utakmice.

Češki prvak u Europsku ligu ušao je nakon ispadanja u Ligi prvaka. Viktoria je skupinu G završila na trećem mjestu sa sedam bodova, iza prvog Real Madrida (12 bodova) i drugoplasirane Rome (9). Ostvarila je domaću pobjedu nad Romom (2:1) te gostujuću u Moskvi kod CSKA (2:1), s kojim je remizirala u Plzenu (2:2) na otvaranju Lige prvaka

 

https://twitter.com/HNS_CFF/status/1095987026627829760?ref_src=twsrc%5Etfw

Dinamo je ove sezone briljirao u skupini D Europske lige, koju je zaključio prvim mjestom s četiri pobjede i dva remija. Plava rapsodija počela je 20. rujna domaćim trijumfom protiv Fenerbahčea 4:1.

Uslijedila su dva gostovanja, u Bruxellesu i Trnavi i oba su okončana pobjedama. Modri su prvo svladali Anderlecht 2:0, a potom i Spartak 2:1. Euforija je nastavljena u Maksimiru gdje je hrvatski prvak upisao još jednu pobjedu protiv Spartaka, 3:1, kojom je i teoretski osigurano europsko proljeće nakon dugih 49 godina čekanja.

U posljednje dvije utakmice u skupini Dinamo je mogao ući opušten, a hrvatski prvak završio ih je s dva remija bez pogodaka, u Istanbulu protiv Fenerbahčea te na Maksimiru protiv Anderlechta, ali s osiguranom prvom pozicijom u skupini.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vedrana Rudan objavila da ima rak, već je operirana u Zagrebu

Vedrana Rudan objavila je da ima rak. Iz njezinog bloga može se zaključiti da je…

4 sata prije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

7 sati prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

8 sati prije