Kategorije Sport

Vatreni su velesila, a ključni su bili igrači HNL-a

Širi dalje

Hrvatska je pobijedila Maroko i osvojila brončanu medalju, svoje ukupno treće odličje u šestom nastupu na Mundijalu. Osim nove potvrde da Vatreni spadaju u  svjetsku elitu, ovaj susret donio nam je narativ u kojem su ključnu ulogu odigrali igrači iz HNL-a, piše u nedjelju Jutarnji list.



Hrvatska je do pobjede stigla s četiri igrača iz HNL-a od prve minute i djelovala možda najbolje na ovom prvenstvu (pogotovo u prvom dijelu), a iako se razlozi za to djelomično mogu pronaći i u problemima koje je Maroko imao u ekipi.

Velike zasluge za to pripadaju asistentu Livaji, strijelcu Oršiću, Livakoviću koji je spasio svoju momčad u 75. minuti i Josipu Šutalu koji je susret završio s pet otklonjenih opasnosti i 94 posto točnih dodavanja te općenito pružio jednu izuzetno zrelu predstavu.

U tom kontekstu treba naglasiti da su igrači HNL-a na ovom prvenstvu direktno sudjelovali u četiri od ukupno osam pogodaka Hrvatske (putem gola ili asistencije), dok su u dva navrata i strijelac i asistent bili iz elitnog razreda hrvatskog nogometa.

Kao i nakon većine utakmica Hrvatske na ovom Mundijalu, ponovno poseban naglasak treba staviti na predstavu Joška Gvardiola koji je, uz sjajan pogodak i prodor koji je vjerojatno trebao rezultirati kaznenim udarcem za Hrvatsku, odradio i odličan posao u obrani.

Posebnu pohvalu zaslužio je i Mateo Kovačić, koji je utakmicu završio s nestvarnim brojkama. Imao je šest oduzetih lopti (najviše), 9/10 dobivenih duela (također najviše), 3/3 uspješna driblinga, 90 posto točnih dodavanja i jedno ključno.

Hrvatska se s drugog uzastopnog Mundijala vraća s medaljom i u tome joj je ravna samo Francuska, koja danas ima priliku obraniti naslov, a taj podatak najbolje govori o tome koliko je uspjeh Luke Modrića i ekipe zapravo velik, piše novinar Jutarnjeg lista Antonio Juričić.

Hina/Foto:FaH


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

12 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

13 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

16 sati prije