Kategorije Sport

Vekić povela pa u drami nakon tri sata ostala bez naslova u Nottinghamu

Širi dalje

Donna Vekić ostala je bez naslova na WTA turniru u Nottinghamu nakon što je u finalu poražena od Francuskinje Caroline Garcije sa 6:2, 6:7, 6:7. Vekić je ovo bio četvrti poraz od Garcije u njihovom sedmom međusobnom okršaju.



Vekić je odlično otvorila meč dobivši prvi set sa 6-2, no iduća dva je izgubila u trinaestoj igri i nakon dva sata i 40 minute igre pobjeda je pripala 25-godišnjoj Francuskinji.

Garcia je u nedjelju prvo morala odraditi nastavak polufinala protiv Amerikanke Jennifer Brady. Meč je prekinut u subotu zbog kiše pri rezultatu 4-6, 6-3, 4-3 za Francuskinju. U nastavku meča, 28. tenisačica svijeta je dobila dva gema u nizu za pobjedu.

Vekić je odlično ušla u finalni meč. Uz dva brza breaka povela je 4-0 i potom mirno privela set kraju. Nakon 29 minuta dobila je prvi set rezultatom 6-2.

U nastavku meča Garcija je zaigrala daleko bolje. U drugom setu je povela 2-0, Donna je vratila break, ali i ponovo izgubila servis pa je 25-godišnja Francuskinja povela sa 4-1. Mlada hrvatska tenisačica nije se predavala i uspjela se vratiti u meč izjednačivši na 4-4.

Do kraja su obje tenisačice držale svoj servis pa je drugi set razriješen u trinaestoj igri. Donna je povela 2-0, no Garcija je odmah vratila ‘mini-break’ izjednačivši na 2-2. Do rezultata 5-4 nije bilo breakova, a tada je francuska tenisačica na Donnin servis osvojila dva poena za 7-4 u ‘tie-breaku’.

U trećem setu nije bilo izgubljenih servisa, čak niti break lopti, pa je ponovo odlučivao ‘tie-break’. Nažalost, i drugi je otišao na francusku stranu, ponovo rezultatom 7-4.

Zanimljivo, Vekić je na putu do finala prve dvije pobjede na turniru (Dalila Jakupović, Chloe Paquet) ostvarila u dvorani, jer se na travi prva četiri dana nije moglo igrati zbog kiše.

U petak je napokon dočekala tenis na travi, ali je kratko trajalo. Međutim, ostat će upisano kako je Kristinu Mladenović pobijedila na dvije različite podloge. Meč je započet na travi, a završen na tvrdoj podlozi u dvorani. Problema s kišom imala je i u subotu u polufinalu, no prekid je kratko trajao, a hrvatska tenisačica je pobijedila njemačku tenisačicu Tatjanu Mariju.

Za Vekić je ovo bilo drugo finale u Nottinghamu, te ukupno osmo finale u karijeri, a više od nje od hrvatskih tenisačica ima samo Iva Majoli (17).

Do sada je osvojila dva turnira. Prvi 2014. u Kuala Lumpuru, a drugi prije dvije godine u Nottinghamu.

Megy M. /Foto:getty

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi donna vekić

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

10 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

11 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

14 sati prije