Kategorije Sport

Veliki preokret u Splitu: Hrvatska ponovno srušila Srbiju!

Širi dalje

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je u 4. kolu LEN Europa kupa u Splitu Srbiju s 9-7 (2-3, 3-1, 3-1,  1-2).



Sraz svjetskog i olimpijskog prvaka u poljudskome bazenu donio je vrhunski vaterpolo i veliku pobjedu izabranika Ivice Tucka. Nakon lošeg početka, hrvatski vaterpolisti su u drugoj i trećoj četvrtini zaigrali fantastično, napravili seriju od 5-0 i ostavili Srbe bez gola skoro 12 minuta.

Srpski su vaterpolisti bolje započeli utakmicu, vodili su s 3-1 i 4-2, a nezaustavljiv je bio Dušan Mandić, koji je u tom periodu zabio čak tri pogotka. No, u drugoj trećini Hrvatska napravila pravi preokret i s dva gola Lorena Fatovića i jednim Ante Vukičevića serijom 3-0 stigla u vodstvo od 5-4.

Početkom treće dionice igre Josip Vrlić diže na 6-4, a potom i Marko Macanna 7-4 u furioznoj seriji Hrvatske od 5-0. Period od čak 11 i pol minuta bez gola Srbi prekidaju pogotkom Strahinje Rašovića za 7-5, ali Maro Joković je u sljedećem napadu opet diže na tri razlike.

Na početku zadnje četvrtine Xavi Garcia pogađa za najveću prednost od 9-5, a Srbi s dva gola samo ublažuju poraz.

Vratar Marko Bijač je s 13 obrana zaključao svoja vrata, Fatović i Joković su dali po dva, a Šetka, Vrlić, Garcia, Vukičević i Macan po jedan. Mandić je s tri gola predvodio Srbiju, a Rašović je postigao dva.

– Čestitke momcima, mislim da smo prikazali fantastičnu borbenost. Bilo je pogrešaka, igrači su umorni i opterećeni igrama i u prvenstvu i reprezentaciji. Ali bilo je borbeno, izvlačili smo se i čupali protiv jednog pobjednika kojeg je uvijek lijepo pobijediti. – rekao je izbornik Tucak.

– Lijepo je što smo imali ovako mnogobrojnu publiku i podršku u Splitu gdje ne igramo često i da smo im poklonili ovu pobjedu protiv reprezentacije protiv koje su to najviše željeli. Nakon Grčke smo se digli i odradili muški kao što smo se i dogovorili. – rekao je Marko Macan, reprezentativac.

– Hvala svima što su došli, danas je bilo popunjeno do zadnjeg mjesta, ali to je tako, kada su dobre utakmice onda je tu i publike, kako na vaterpolu tako i na drugim sportovima. Mi smo dali sve od sebe i evo ovu najvažniju utakmicu koja je uvijek veliki derbi, mi smo pobijedili i prošli dalje, sada idemo na završni turnir. – rekao je Andro Bušlje.

Na ljestvici vode Hrvatska, Srbija i Grčka s po 6 bodova, a Barakude u nedjelju u 11.30 sati igraju susret zadnjeg kola s Maltom.

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

10 minuta prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

16 minuta prije

VIDEO Rusi napali Odesu, gori dvorac Harryja Pottera

Ruska vojska u ponedjeljak je izvela novi raketni napad na grad i crnomorsku luku Odesu.…

58 minuta prije