Kategorije Sport

Veliko priznanje France Footballa: Trojica Vatrenih kandidati za Zlatnu loptu

Širi dalje

Dobre igre Marija Mandžukića u dresu hrvatske reprezentacije i Juventusa nagrađene su ovog ponedjeljka od France Footballa koji ga je uvrstio među 30 kandidata za Zlatnu loptu. Nominiran je kasnije i Luka Modrić, a nakon njega i Ivan Rakitić.




France Football tijekom dana je malo po malo, pet po pet, objavljivao skraćeni popis od 30 imena nogometaša koji su nominirani za najboljeg nogometaša svijeta u kalendarskoj 2018. godini. Pobjednik će biti objavljen na svečanoj dodjeli 3. prosinca, a nominirana su trojica Hrvata.

Od Hrvata prvi je naveden Mandžukić, zatim Modrić pa Rakitić.

Luka Modrić jedan je od favorita za osvajanje nagrade, no veliku će konkurenciju imati u Cristianu Ronaldu i nekom od svjetskih prvaka Francuza, najvjerojatnije Antoineu Griezmannu. Obojica su javno pokazalo nezadovoljstvo nakon proglašenja Modrića najboljim, a Francuzi su bili posebno ljutiti jer u oba izbora, FIFA-e i UEFA-e, niti jedan član svjetskih prvaka nije bio ni među tri nominirana.

Tri Hrvata među 30 najboljih na svijetu

Drugi Hrvat na popisu je Mario Mandžukić kojemu je ovo veliko priznanje baš kao i Ivanu Rakitiću. Podsjetimo, osim finala Svjetskog prvenstva obojica su osvojila dvostruku krunu u Španjolskoj odnosno Italiji.

Za otprilike mjesec dana France Football će objaviti skraćeni popis kandidata, a podsjetimo da se u žiriju nalaze ugledni novinari iz cijelog svijeta.

Mandžo proživljava najbolje dane u svojoj karijeri, a napokon je njegov doprinos na travnjaku i propisno nagrađen.

Priznanje za priznajem

Mario je apsolutno zaslužio biti među 30 najboljih nogometaša svijeta, jer je s Hrvatskom osvojio srebro, zabivši gol u polufinalu i finalu SP-a, a sjajno surađuje posljednjih mjeseci s Cristianom Ronaldom u Juventusu te mu se smiješi nova berba trofeja u Italiji.

Da priznanje za hrvatsku reprezentaciju bude potpuno, na kraju je potvrđeno kako je među nominiranima i Ivan Rakitić, što je i njemu najveće priznanje u karijeri te nagrada za briljantne igre u 2018. godini.

Rakitić je prošli tjedan od bivših igrača Barcelone izabran za najboljeg igrača sezone. Dobio je više glasova od velikana kao što su Andres Iniesta, Lionel Messi, Gerard Pique, Sergio Roberto i Marco Andrea ter Stegen.

Megy Matičić/Foto:getty


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Saharski pijesak stigao do Hrvatske, vidi se iz svemira

Kako je bilo  najavljeno i u naše krajeve stigao je Saharski pijesak. Prema prognozi danas…

4 minute prije

Škoro o Radiću i Penavi. “Žalosno je da su u DP-u zabranili pjesmu Lijepa li si”

Osnivač Domovinskog pokreta i bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro dao je intervju u RTL Direktu gdje…

50 minuta prije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

11 sati prije