Kategorije Sport

VIDEO: Barcelona razbila Sevillu (6:1), zabio i Rakitić, ali nije slavio

Širi dalje

Nogometaši Barcelone izborili su plasman u polufinale španjolskog Kupa kralja nakon što su u uzvratnom susretu četvrtfinala pobijedili Sevillu sa 6-1 i tako nadoknadili poraz 0-2 iz prve utakmice.



Golove za Barcu zabili su Philippe Coutinho (13-11m, 53), Ivan Rakitić (31), Sergi Roberto (54), Luis Suarez (89) i Lionel Messi (90+2), dok je gol za goste zabio Guilherme Arana (67).

Barca je u prvom susretu izgubila 0-2 i od prve minute je jurnula na suparnički gol.

Katalonci su mogli do vodstva već u osmoj minuti, ali je Lionel Messi bio neprecizan. Ipak, u 13. minuti Barca dolazi do vodstva. Quincy Promes je neopreznim starom srušio Messija, a Philippe Coutinho je bio siguran s bijele točke.

U 25. minuti sudac Jose Sanchez je dosudio kazneni udarac i za goste nakon što je Gerard Pique srušio protivnika klizećim startom. Odgovornost je preuzeo Ever Banega, no Jasper Cillessen je sjajno obranio njegov udarac.

U 31. minuti Barca je izjednačila rezultat iz prve utakmice, a pogodak je postigao Ivan Rakitić. Zabio je, ali nije slavio. Rakitić je u Barcelonu došao iz Seville gdje je ostavio veliki trag i bio miljenik navijača.

Nastavak susreta donio je još dva Barcina gola, u sveg dvije minute među strijelce su se upisali ponovo Coutinho (53) i Sergi Roberto (54). Guilherme Arana je u 67. minuti smanjio na 1-4 i produžio nadu gostima, no Barca je u samoj završnici zabila još dva gola za uvjerljivu pobjedu. Strijelci su bili Suarez i Messi.

Katalonci su se tako u polufinalu Kupa kralja pridružili Valenciji i Betisu, a još se čeka bolji iz susreta Real Madrida i Girone (prvi je susret završio 4:2 za Real).

Megy M. /Foto:FaH


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

8 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

14 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

15 sati prije