Kategorije Sport

VIDEO: Ćorić na potpisu ugovora s Romom, koliko će zaraditi Dinamo, a kolika je Antina plaća

Širi dalje

ANTE ĆORIĆ uskoro postaje novi igrač talijanskog velikana Rome. Mladi hrvatski reprezentativac danas je stigao na liječnički pregled nakon kojeg će potpisati ugovor s rimskim klubom.



Ako sve prođe najboljem redu, DInamova zvijezda,  čije je obiteljako porijeklo sa Širokog Brijega, potpisati ćeugovor na pet godina.

Dinamo od transfera zaraditi sedam milijuna, uz moguć je i bonus od dodatnog milijuna, a Ćorićeva godišnja plaća je oko godišnju plaću oko milijun eura

Ćorić je nogomet počeo trenirati s pet godina u Hrvatskom Dragovoljcu. Nakon četiri godine, otišao je u NK Zagreb gdje je igrao sljedeće tri godine. Njegov talent zapazili su skauti Red Bull Salzburga koji su ga 2009. doveli u klub.

https://twitter.com/FrSerieA/status/1001011102711517184?ref_src=twsrc%5Etfw

Ćorić je za seniorsku momčad Dinama debitirao u travnju 2014. godine protiv Splita, a prvi pogodak je zabio 10. svibnja 2014. protiv Istre.

Veznjak mlade hrvatske reprezentacije putovao je sa seniorskom reprezentacijom na Europsko prvenstvo 2016. godine u Francusku.

Roma je pratila Ćorića više od godinu dana, smatra ga “novim Lukom Modrićem”, iako igra ofenzivnije od njega.  I kad se 2013. godine, kao omladinac iz Salzburga vraćao u Dinamo, Ćorić je bio u velikoj dvojbi hoće li u Rim ili Zagreb. Ponuda je Rimljana za tada 16-godišnjaka bila je pet milijuna eura.

U to doba za njega su bili zainteresirani drugi veliki klubovi uključujući Bayern München, Chelsea i Barcelonu.

Za veznjaka Dinama tijekom ove sezone bio zainteresiran i Liverpool, spominjao se sličan iznos za otkup ugovora od Dinama, zatim Juventus, PSG i Tottenham.

Nažalost, dobar dio tog vremena, Ćorić je u klubu bio na marginama, a što potvrđuje i činjenica da su mu treneri u ovom prvenstvu dali tek 821 minutu. samo punih devet utakmica.

M.M: /foto:Teitter

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi Ante Ćorić

Najnovije

Milanović će potpisati produljenje mandata šefu tajne službe

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potpisat će danas rješenje prema kojem Daniel Markić ostaje na…

16 minuta prije

Nakon prijetnji otakazana Dinamova noć u Imotskom: “Takvu mržnju nisam doživio u 32 godine!”

Vlasnik restoran u kojem se trebala održati Dinamova Plava noć u Imotskom otkazao je nakon…

2 sata prije

Vučemilović: “Uz Peđu Grbina će ostati samo Pavliček i Grmoja”

Nakon što ju je šef stranke  Marijan Pavliček proglasio "žetonom godine" oglasila Vesna Vučemilović koja…

3 sata prije