Kategorije Sport

VIDEO Korteo BBB-a u Milanu, mediji ih prozivaju za nacizam: “Ustaše bi bile ponosne!”

Širi dalje

Oko četiri tisuće navijača Dinama doputovalo je u Milano na utakmicu drugog kola Lige prvaka Milana i Dinama koju je talijsnaki klub, sretno i spretno, dobio 3:1.



Brojni BBB-i okupili su se na glavnom gradskom trgu, Piazzi del Duomo, odakle u velikoj povorci, koju navijači nazivaju korteo, došli  do stadiona Giuseppe Meazza

Dinamo je imao gromoglasnu podršku tisuća navijača zbog kojih u Milanu  pojačne mjere osiguranja, a domaćin je ponukan poviješću Boysa u Milanu ispraznio nekoliko tribina ispod one na kojoj će biti BBB-i.

Hrvatski navijači  bili su smješteni na najviši od tri kata sjeverne tribine, odmah ispod krova.

Kao sigurnosna mjera, kako bi se izbjegla prevelika blizina navijača dvaju klubova, tribine koje se nalaze ispod tribina hrvatskih navijača ostavljene su slobodnima, a pretplatnici tih sektora smješteni u drugim dijelovima stadiona Giuseppe-Meazza.

Na Twitter profilu Stop antisemitizmu, službenom profilu nestranačke američke organizacije koja prati i  antisemitizam, objavljen je korteo najvijača Dinama u Milanu na kojem se vidi da su pjevali Dinamove pjesme i pozdravljali “rimskim pozdravom”.

 

Admistrator stranice Stop antisemitizmu uz video su objavili:  “Zastrašujuće!  Hrvatski nogometni navijači (Dinamo Zagreb) marširaju ulicama Milana uzvikujući nacističke pozdrave. Ustaše bi bile jako ponosne.”

U priloženom videu nacistički povici nisu se čuli, čuju se samo pjesma o Dinamu: “Znaj da te volim Dinamo ja, jer ti si ponos hrvatskog naroda, i neka cijeli svijet zna za to, ja volim samo Dinamo, ja volim Dinamo...”

Neposredno prije utakmice  39-godišnji navijač Dinama uboden je nožem u stražnjicu nakon čega je prevezen u bolnicu. Talijanska agencija Ansa objavila je kako su navijača ‘Modrih’ napale neidentificirane osobe.

Prema talijanskim vlastima, više od 40 hrvatskih navijača je privedeno u policijske prostorije na ‘identifikaciju’. Dvadeset i troje su procesuirani zbog različitih prekršaja, a dvadeset ih je dobilo zabranu pristupa stadionu.

Policija je ujutro nakon prvih provjera hrvatskih navijača zaplijenila dimne bombe, teleskopsku palicu i nekoliko noževa, javila je Ansa.

D.M. /Foto: Twitter


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi bbb

Najnovije

Kolinda proslavila rođendan, fanovima opisala kako ga je dočekala

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović  je 29. travnja proslavila 56. rođendan, a kako ga…

47 minuta prije

Saharski pijesak stigao do Hrvatske, vidi se iz svemira

Kako je bilo  najavljeno i u naše krajeve stigao je Saharski pijesak. Prema prognozi danas…

2 sata prije

Škoro o Radiću i Penavi. “Žalosno je da su u DP-u zabranili pjesmu Lijepa li si”

Osnivač Domovinskog pokreta i bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro dao je intervju u RTL Direktu gdje…

2 sata prije