Kategorije NaslovnaSport

VIDEO: Nakon drame Njemačka dobila Italiju! Pogledajte najgore izvođenje penala ikad!

Širi dalje

Aktualni svjetski prvaci Nijemci izborili su plasman u polufinale Europskog prvenstva nakon što su u četvrtfinalu u Bordeauxu pobijedili Italiju 6:5 boljim izvođenjem jedanaesteraca. Utakmica je nakon 120 minuta završila 1:1.



Iako su Njemačka i Italija osvojile ukupno 12 svjetskih i europskih titula gledali smo loš nogomet s mnogo taktičkog nadmudrivanja i malo prave igre.

Prvo poluvrijeme proteklo je bez ozbiljnijih prigoda. Bilo je to najgore poluvrijeme na ovom Euru, po jedna poluprilika sa svake strane. U 42. minuti loše je pucao Müller, a minutu poslije pokušaj Sturara s 15 metara iskosa odbio se od njemačkog bloka u korner.

U nastavku prvu pravu priliku vidjeli smo u 54. minuti kada je Müller pucao s vrha kaznenog prostora, ali na gol-liniji spašava Florenzi. Nijemci su poveli u 65. minuti. Vratar Neuer ispucao je loptu daleko na lijevo krilo do Gomeza, on uspijeva uposliti braniča Hectora, koji je dotrčao iz pozadine, i šalje povratnu loptu na sedam metara, a Özil

pogađa za 1:0.

U 68. minuti Nijemci su mogli potvrditi prolazak u polufinale. Odlično dodavanje Özila iza leđa talijanske obrane, Gomez je lukavo izbjegao zaleđe, pucao je petom sa pet metara, ali Buffon brani.

Talijani potpuno neočekivano dolaze do izjednačenja u 78. minuti. Na jedno visoko ubacivanje Boateng starta neobjašnjivo podignutih ruku, lopta ga pogađa u ruku, a sudac Kassai pokazuje na penal. Siguran realizator bio je stoper Bonucci.

Nakon toga opet pad tempa i utakmica je otišla u produžetke, koji također bili siromašni. U produžecima nijedan sastav nije želio riskirati pa je pitanje pobjednika razriješeno izvođenjem jedanaesteraca. Na kraju više sreće imali su Nijemci koji su nakon devet serija pobijedili 6:5. Elf je mogao i ranije zaključiti priču. Kapetan Bastain Schweinsteiger je u petoj seriji imao ‘meč’ loptu, no prebacio je gol.

Za Njemačku su zabili Toni Kroos, Julian Draxler, Mats Hummels, Joshua Kimmich, Jerome Boateng i Jonas Hector, a za Italiju Lorenzo Insigne, Andrea Barzagli, Emanuele Giaccherini, Marco Parolo i Mattia de Siciglio.

Kod Azzurra je Simone Zaza prebacio vrata, Graziano Pelle je pucao pored gola, a Manuel Neuer obranio je udarce Leonarda Bonuccija i Mattea Darmiana. Gianluigi Buffon obranio je Thomasu Mülleru, Mesut Özil je pogodio je vratnicu, a Bastain Schweinsteiger pucao je preko gola.

Pobjedom protiv Italije, nogometna reprezentacija Njemačke izborila je deveto polufinale u povijesti europskih prvenstava, što je uvjerljivo najviše od svih reprezentacija. U dosadašnjih osam polufinalnih ogleda šest puta su stigli do finala, a tri puta i do naslova europskog prvaka. Aktualni svjetski prvaci europsku krunu čekaju već 20 godina, od slavlje protiv Češke na EP-u u Engleskoj 1996. Njemačka je slavila i na EP-u 1980. godine, te 1972. godine, prvom europskom prvenstvu na kojem su nastupili.

Nijemci su ovim uspjehom prekinuli i crnu seriju u dvobojima protiv Italije na velikim natjecanjima. U osam dosadašnjih susreta Italija je pobijedila četiri puta, a četiri susreta su završila bez pobjednika. Međutim, još je važniji podatak kako su Azzurri
u fazi na ispadanje dobili sve četiri međusobne utakmice protiv Elfa do ogleda u Bordeauxu.

Njemačka će u polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta Francuske i Islanda koji je na rasporedu u nedjelju na stadionu Stade de France. Polufinale se igra 7. srpnja u Marseilleu. U drugom polufinalu u Lyonu 6. srpnja igrat će Portugal i Wales.

Njemačka – Italija 1:1 (6:5)
STRIJELCI: 1:0 Mesut Ozil (65), 1:1 Leonardo Bonucci (78-pen).
SUDAC: Viktor Kassai (Mađarska)
STADION: Matmut Atlantique
GLEDATELJA: 40.000


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

4 sata prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

10 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

11 sati prije