Kategorije Sport

Završila europska bajka: Hrabri Osijek pobjedom se oprostio od Eurolige

Širi dalje

Zoran Zekić i njegov Osijek ostali su na korak od novog europskog podviga. Nakon poraza od 2:1 na Gradskom vrtu, u uzvratnoj utakmici protiv bečke Austrije slavili su 1:0 golom Gabrijela Bobana



Nažalost, to nije bilo dovoljno i Osijek se oprostio od Europe zbog manje postignutih golova u gostima. Zanimljivo, bečka Austrija nije ugostila Osijek na svom Ernst Happel stadionu već u obližnjem St. Pöltenu jer je na ‘Prateru’ koncert Robbieja Williamsa.

Nakon domaćeg poraza, Osijek je u Austriju stigao po čudo. I ostao korak do podviga.  Austrija je bolje ušla u susret i kontrolirala je igru veći dio prvog poluvremena. Osijek je svoju priliku tražio iz kontranapada.

Prva je zaprijetila Austrija, ali je Monschein bio neprecizan. Isti je igrač u 40. minuti imao sjajnu priliku, no s pet metara je uzdrmao gredu. U 55. minuti je zaprijetio i Holzhauser iz slobodnog udarca, ali je Malenica obranio njegov udarac.

Osijek je svoju priliku dočekao u 62. minuti i iskoristio je. Mudražija 

je sjajnom dugom loptom uposlio Bobana koji je odlično primio loptu u kaznenom prostoru i zabio za 1:0. Isti je igrač u 78. minuti imao sjajnu priliku za drugi pogodak. Bočkaj je ubacio iz kornera, a Boban sam iz blizine pucao pored gola.

U 81. minuti Austrija je mogla izjednačiti, no Malenica je obranio neugodan udarac Friesenbichlera. U samoj završnici Osijek je krenuo na sve ili ništa, junački se borio, ali nije uspio ugurati drugi gol u mrežu.

Nakon što su u prva tri pretkola izbacili UE Santa Colomu, potom švicarski Luzern, te ugledni nizozemski sastav PSV Eindhoven, Osječani su europsku priču završili u posljednjem kolu kvalifikacija.

No, Osijek ima razloga za zadovoljstvo: nakon Santa Colome pali su švicarski Luzern i slavni PSV, a nakon hrabre borbe malo je nedostajalo da bijelo-plavi izbace i Austriju.

”Ponosan sam na naše igrače, momčad i klub. Nedostajalo je malo sreće. Emocije su pomiješane, ovu noć neću spavati. Možemo sada pričati o prvoj utakmici i svemu što smo propustili, ali naš europski put je bio impresivan, uživali smo svi u klubu i oko njega”, rekao je Zekić nakon utakmice.

”Očekivao sam više od veznog reda, ali bit će bolji s vremenom. Okrećemo se hrvatskoj ligi, život ide dalje, momci su mladi i bit će još prilika. Ne smijemo si dozvoliti luksuz da idemo prema dolje, nego isključivo prema gore”, rekao je strateg Osijeka.

Nakon utakmice Osijek je pohvalio i njegov kolega sa suprotne strane Thorsten Fink.

”Osijek je pokazao da je jaka i karakterna momčad koja zna što hoće. U prvih 15 minuta pokazali smo puno respekta prema gostima, ali u drugo poluvrijeme ušli smo s ambicijom da zabijemo gol. Ponosan sam na momčad, Osijek pokušavao sve da prođe dalje, ali smo mi s posebnim dodirom to uspjeli izbjeći. Osijeku želim puno uspjeha u nacionalnom prvenstvu, a možda se nekada ponovno sretnemo”, rekao je Fink.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

8 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

14 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

15 sati prije