Kategorije Tehno

Baterije na telefonima punit ćemo brže i učinkovitije!

Širi dalje

Nova Qualcommova tehnologija omogućit će do 15 posto brže punjenje baterije i 30 posto veću učinkovitost u odnosu na Quick Charge 4



Većinu top modela pametnih telefona predstavljenih ove godine pokreće Qualcommov procesor Snapdragon 835 koji, među inim, dolazi s Quick Charge 4.0 tehnologijom brzog punjenja baterije.

Prilikom predstavljanja ove tehnologije prošle godine iz Qualcomma su najavili kako će QC 4 omogućiti do dvadeset posto brže i 30 posto učinkovitije punjenje baterije te da će samo pet minuta punjenja biti dovoljno za pet sati rada telefona.

Ova kompanija jučer je predstavila poboljšanu verziju tehnologije za punjenje Quick Charge 4+ koja će donijeti još bolje i učinkovitije rezultate prilikom punjenja baterije, a možemo je očekivati u budućim modelima pametnih telefona koje će pokretati Snapdragon 835. Plus verzija QC 4 omogućit će do 15 posto brže punjenje baterije i 30 posto veću učinkovitost u odnosu na Quick Charge 4.

 

Quick Charge 4+ dolazi s tri poboljšanja zahvaljujući kojima će se telefoni puniti brže i učinkovitije – dva integrirana čipa za upravljanje energijom koja omogućuju raspodjelu topline (opcija Dual Charge postojala je i prije, no sada je još učinkovitija), zatim “inteligentno termalno balansiranje” koje automatski provodi struju kroz manje ugrijani čip te opcija “napredne sigurnosti”, odnosno praćenje temperature kućišta i konektora u isto vrijeme kako bi se izbjeglo pregrijavanje.

Također, temperatura prilikom punjena bit će 3 stupnja niža u odnosu na trenutnu Quick Charge tehnologiju.

Prvi uređaj s Quick Charge 4+ jest ZTE-ova Nubia Z17, jedan od hardverski najjačih telefona koji, uz Snapdragon 835 procesor, dolazi s čak 8GB RAM-a, ima 128GB memorije i dvije kamere na stražnjem dijelu kućišta.

Ekipa iz Qualcomma nastavit će s razvojem ove tehnologije te napominju kako se već godinama u svakom istraživanju o mobilnim uređajima koje provode među korisnicima, kao najvažnije opcije koje ljudi žele u novim modelima pametnih telefona uvijek spominju dugo trajanje baterije i što brže vrijeme punjenja.

Izvor: Qualcomm


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

12 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

13 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

16 sati prije