Kategorije UncategorizedZagreb

Bandić primio načelnika Bajine Bašte, znate li gdje je taj grad bajkovitog imena

Širi dalje

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas delegaciju Općine Bajina Bašta predvođenu predsjednikom Radimirom Filipovićem.



Na sastanku u Gradskoj upravi gosti su informirali gradonačelnika o dugoročnim planovima lokalne samouprave za razvoj turizma u toj srpskoj općini koja je poznata po prirodnim ljepotama.

Želimo zahvaliti gradonačelniku Bandiću na prijemu i na konstruktivnom razgovoru. Zagreb je jedan od najljepših i najčišćih gradova u regiji koji je prepoznatljiv po bogatoj turističkoj ponudi i kontinuiranim porastom turista. Općina Bajina Bašta jedna je od najljepših u Srbiji, smještena je nadomak Nacionalnog parka Tara, a turistički potencijal tog područja još nije realiziran. U Zagrebu smo kako bismo započeli dijalog i razmijenili iskustva u vidu razvoja turizma u našoj općini, izjavio je nakon sastanka predsjednik Filipović.

Pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić je naglasio da Općina Bajina Bašta ima veliki potencijal za razvoj sportskog i prirodnog turizma te da je Grad Zagreb spreman pružiti pomoć tamošnjim organima vlasti da razviju svoje potencijale.

Razgovarali smo o načinima na koje Grad Zagreb ulaže u turizam i urbanizam, iskustvima s promocijom turizma i o ulozi infrastrukture u razvoju sportskog turizma. Nacionalni park Tara ima ogromne potencijale za vodene sportove na Drini i jezeru Zaovine ili sportove u prirodi poput biciklizma ili orijentacijskog trčanja, a uz sve prirodne ljepote može postati i jedna od najatraktivnijih lokacija za posjetitelje željne bijega u prirodu, rekao je pročelnik Pavelić.

Bajina Bašta je naselje u jugozapadnom dijelu Srbije, na desnoj obali rijeke Drine u Zlatiborskom okruguPo popisu iz 2002., gradić broji 9.543 stanovnika, a poznati su po Drinskoj regati Bajina Basta.

M.M: /foto:Facebook


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Milanović će potpisati produljenje mandata šefu tajne službe

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potpisat će danas rješenje prema kojem Daniel Markić ostaje na…

18 minuta prije

Nakon prijetnji otakazana Dinamova noć u Imotskom: “Takvu mržnju nisam doživio u 32 godine!”

Vlasnik restoran u kojem se trebala održati Dinamova Plava noć u Imotskom otkazao je nakon…

2 sata prije

Vučemilović: “Uz Peđu Grbina će ostati samo Pavliček i Grmoja”

Nakon što ju je šef stranke  Marijan Pavliček proglasio "žetonom godine" oglasila Vesna Vučemilović koja…

3 sata prije