Napadač na Vladu nećak je ratnog heroja poginulog u Vukovaru

Širi dalje

Napadač koji je jutros na Markovom trgu otvorio vatru na policajca i zgradu Vlade, a zatim počinio samoubojstvo na Jabukovcu, neslužbeno doznajemo, zvao se Danijel Bezuk. Imao je 22 godine.



“Dosta je bilo prevara i bezonzirnog gazenja ljuckih vrijednosti bez odgovornosti” – napisao je jutros na Facebooku neposredno nakon pucnjave  pred zgradom Vlade pri čemu je s četiri metka ranio policajca.

Danijel Bezuk, rođen 16. travnja 1998. godine u Kutini. Nećak je heroja iz Vukovara, Zdravka Bezuka, branitelja i dragovoljca HOS-a koji je poginuo u Vukovaru. I otac mu je bio branitelj.

Zdravko Bezuk iz Kutine, dragovoljac HOS-a, poginuo je 10. studenoga 1991. godine. Preminuo je u vukovarskoj bolnici od posljedica teškog ranjavanja. Teško je ranjen na Drvenoj pijaci, u borbama koje su se vodile po cijelom Sajmištu.

Među fotografijama na  Facebook profilu Danijela Bezuka može se naći i jedna s drvenim modelom puške. Bezuk pozira s njom prekrivenog lica, odjeven u bijeli skafander. Također, na ovoj društvenoj mreži dijelio je s YouTubea i snimke pucnjave strojnicom.

Mladić je početkom studenoga 2018. objavio fotografiju na kojoj stoji ispred spomenika poginulim braniteljima u Bogdanovcima. Na fotografiji je odjeven u majicu s obilježjima HOS-a i navijačke skupine Bad Blue Boys s natpisom ”Za sve ne kojih nema”, dok je uz fotografiju zapisao ”zapalit ću svijeću, molit ću do jutra, za zdrav razum i bolje sutra”.

 

Bezuk je iste godine na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti na društvenim mrežama objavio svoju fotografiju snimljenu prije koncerta Marka Perkovića Thompsona u Glini koju je popratio citatom iz Thompsonove pjesme ”rastjerajmo tamu da nam jutra svanu”.

Jutros nešto iz osam sati Bezuk je došao pred Vladu i otvorio paljbu na zgradu vlade i policajca, a zatim nestao s mjesta zločina. Pronađen je pola sata kasnije na Tuškancu, u ulici Jabukovac, gdje je počinio suicid,

Vozač sanitetskog vozila Opće bolnice Zabok, Dubravko Dugorepec, koji se na Markovom trgu zatekao slučajno, prevezao je ranjenog policajca u Vinogradsku bolnicu. Opisao je što se događalo, rekavši da je ranjeni policajac bio pri svijesti, govorio da ga boli i da je izgubio puno krvi.

Ranjeni policajac nije vitalno ugrožen i stanje mu je stabilno. Nema ozljeda srca, pluća i trbušnih organa. Prostrijelne rane napravile su mu prijelome kostiju, javili su iz KBC-a Sestre milosrdnice, dodajući da ima četiri rane, po dvije u lijevoj ruci i dvije sa svake strane tijela.

Neslužbeno je informacija da na zgradi Vlade ima još tragova od metaka i to u blizini prostorija užeg kabineta.

M. Marković/Foto: Facebook

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

10 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

12 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

15 sati prije