Kategorije Vijesti

DP nakon pregovora s HDZ-om: “Od načela ne odustajemo! S dvije stranke ne idemo!

Širi dalje

Domovinski pokret je  potvrdio da je obavljen prvi krug pregovora o sastavljanju vlade s SDP-om, Mostom, Hrvatskim suverenistima i HDZ-om. Razgovori su, poručili su, konstruktivni, a od načela ne odustaju.



“Jučer i danas Domovinski pokret obavio je prvi krug pregovora o sastavljanju Hrvatske vlade. Pregovarali smo sa SDP-om, Mostom, Hrvatskim suverenistima i HDZ-om.

Svi razgovori prošli su u vrlo konstruktivnom tonu. Razmijenili smo stajališta i poglede o različitim temama, razmotrili moguće poteze i rješenja, a svi s kojima smo pregovarali predočili su nam i broj zastupnika koji ih podupiru za sastavljanje Vlade.

Ponovili stajalište: Ne možemo biti većina s SDSS-om i Možemo

Domovinski pokret ponovio je stajalište prema kojemu ne može biti dio većine koju bi činili SDSS i Možemo. Od te pozicije u pregovorima ne odustajemo. Osim toga, vrlo smo jasno istaknuli svoja programska načela koja predstavljaju temelj za moguću suradnju.

Domovinski pokret dobio je povjerenje velikog broja birača koji mogu biti sigurni da ćemo to povjerenje opravdati čvrsto i dosljedno inzistirajući na našim načelima. Cilj nam je sigurna i prosperitetna Hrvatska.

Pregovori će se nastaviti idućih dana, a u međuvremenu obavit ćemo konzultacije s članovima Predsjedništva i Domovinskog odbora te ćemo ih izvijestiti o tijeku pregovora kao i o trenutnim pregovaračkim pozicijama.

O budućim koracima Domovinski pokret na vrijeme će obavijestiti medije i hrvatsku javnost”, poručili su iz Domovinskog pokreta.

D.M. /Foto: Facebook


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi dppregovori

Najnovije

Mehaničar otkrio koji automobil nikad ne bi kupio: “To je hrpa smeća”

Kupovina automobila može biti uzbudljivo, ali i stresno iskustvo. Mehaničar Victor Shack svojim je pratiteljima…

20 minuta prije

Glavni tajnik DP-a: “Da, našli smo se i dogovarali većinu bez SDSS-a”

Glavni operativac i tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro, koji je s Mariom Radićem i ključni pregovarač oko sastavljanja većine…

1 sat prije

VANDALIZAM! Hrvatski dom u Footscrayu išaran četničkoim znakovljem

Korisnik Twittera journovox69 objavio je dvije fotografije Hrvatske kuće u Melbourneu koja je išarana četničkim…

12 sati prije