Kategorije Vijesti

Andrej Plenković: Hasanbegović će bit visoko na listi, očekujem njegov veliki doprinos u kampanji

Širi dalje

PREDSJEDNIK HDZ-a Andrej Plenković u Dnevniku HRT-a objasnio je zašto se stranka odlučila na samostalan izlazak na izbore:



– Tijekom izborne kampanje u stranci obišao sam naše organizacije i većina članova i vodstvo stranke  bilo je za samostalan izlazak na izbore. HDZ i dalje ostaje otvoren za suradnju s pojedinim partnerima u onim izbornim jedinicama gdje ćemo zajedničkim nastupom ostvariti odličan razultat.

Plenković je kazao da je izlazak HSS-a, odnosno njihova koalicija sa SDP-om bila kraj Domoljubne koalicije, a objasnio je odnos sa HSP Ante Starčević.

–  Jedina stranka koja je inzistitrala na koaliciji na nacionalnoj razni bila je HSP AS, a mi kao stožerna stranke te koalicije, svjetonazorski duboko ukorijenjenja u desnom centru, neće dopustiti ucjenjivati ni od koga. Danas razgovaramo sa strankama s kojima dijelimo slične svjetonazorske stavove i s nekima od njih ići ćemo u nekim izbornim jedinicama. Razgovaramo i sa strankama koje vode naši bivši članovi Drago Prgomet i Milan Kujundžić, a postoje šanse i za reintegraciju bivši članova u HDZ.

Na upit hoće li ministar kulture dr. Zlatko Hasanbegović biti na listi Plenković odgovara:

– Ministar kulture i član Predsjedništva stranke imat će istaknuto mjesto na izbornoj listi i u kampanji očekujem njegov veliki doprinos.

M. Marković/Foto:screenshot.hrt

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

11 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

13 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

16 sati prije