Kategorije NaslovnaVijesti

ANKETA: Mladi za Kolindu, penzići za Josipovića

Širi dalje

Za Kolindu glasaju mladi od 18 do 29 a za Josipovića stariji od 60 godina



Novo nacionalno istraživanje koje je provela Vectura pokazuje da nema bitnih promjena u rejtingu dva glavna kandidata na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj. Da su danas izbori za Ivu Josipovića glasalo bi  40,4  posto anketiranih, a za Kolinde Grabar Kitarović 28 posto, jedan postotni poen manje nego prošlog mjeseca.

Zanimljiva je doba skupina glasača i izbor kandidata. Kolindu Grabar Kitarović najviše podržavaju mladi glasači, od 18-29 godina, a Josipović je dominantan na starosnom segmentu od 30-39 godina, te, navlastito kod starijih od 60 godina.

Kad je riječ o razlozima za glasanje, najveća prednost Ive Josipovića je opuštenost i simpatičnost, što ističe 45,2 posto ispitanih, a Kolinde Grabar-Kitarović „poboljšanje ugleda Hrvatske u svijetu“, koje kao svoj razlog za navodi 43 posto anketiranih.

Zanimljiv dio istraživanja je onaj koji govori o pesimizmu u Hrvatskoj. Više od 60 posto ispitanih vjeruje u mogućnost  bankrota Hrvatske  s tim što je 20 posto potpuno sigurnu u tu crnu opciju, a 40,6 posto misli da je ona vjerojatna.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Ovacije Modriću na krcatom Bernabeu. Ovo nije uspio još niti jedan igrač Reala

Modrić je u prvom poluvremenu dobio gromoglasne ovacije prepunog Santiaga Bernabeua. Realovi navijači izvikivali su…

9 sati prije

Kaos u tramvaju, potukla se dva starija muškaraca – video

Zagrebački tramvaj broj 6 danas je bio poprište tučnjave dvojice starijih muškaraca. "J**o ti pas…

10 sati prije

Plenković: ‘Ovo je treći predsjednik SDP-a kojeg sam pobijedio. I njega i strica’

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje na svečanom otvorenju obnovljene dvorane 'Pietro Ciscutti' Istarskog narodnog kazališta-Gradskog…

10 sati prije