Kategorije Vijesti

ANUŠIĆ: Kovačev tim ruši nam rejting! Takve uvrede nismo doživljavali ni od SDP-a

Širi dalje

Osječko-baranjski župan i kandidat za potpredsjednika HDZ-a Ivan Anušić komentirao je najnovije istraživanje CRO Demoskopa prema kojima je SDP vodeći, a HDZ bilježi pad.



Pristigli su i najnoviji rezultati mjesečnog istraživanja političkih preferencija CRO Demoskop, koje je za RTL provela agencija Promocija plus, a prema kojima je SDP i treći mjesec zaredom prvi izbor s 29,3 posto potpore.

Kod SDP-a je u tom razdoblju vidljiv trend rasta dok HDZ, stranka u kojoj traje žestoka unutarstranačka kampanja,  bilježi blagi pad. Sada su na 26,7 posto.

Treća snaga je prije dva tjedna predstavljeni Domovinski pokret Miroslava Škore. Tu opciju bira 11,5 posto ispitanika, dva postotna boda više nego u veljači.

”Pridonijela su tome prepucavanja na početku za koja smo apelirali da stanu. Uspješno kontroliramo situaciju oko koronavirusa i migranata i kad to uzmemo u obzir HDZ je trebao imati veći rejting. Zbog unutarstranačkih izbora i neodgovornih pojedinaca kojima su vlastiti interesi ispred interesa stranke i države rejting pada”, kazao je Anušić.

”Tim Andreja Plenkovića nema apsolutno nikakvu odgovornost za taj pad”, smatra Anušić: ”Ušli smo u izborni proces tako da se na najdemokratičniji način bira vodstvo i nijednu riječ nikada nismo govorili na račun suprotnog tima. Alternativci su s time krenuli, a sada u tome predvodi upravo Miro Kovač”.

O suradnji sa Škorom

”Kad se izbori završe, kad se ponovno uspostavi vodstvo, vidjet ćete da će se sve to stabilizirati i da ćemo krenuti naprijed”, uvjeren je Anušić i poručuje: ”Neće se nikoga izbacivati, ali moramo se već jednom naučiti reda”.

”Ne možemo ovako, kao da smo najcrnji neprijatelji, mi ovakve napade i uvrede nismo doživljavali niti od oporbe ili SDP-a kao od alternative – to njima ide na dušu”, kazao je Anušić.

Što se tiče moguće suradnje sa Škorom, podsjetio je da su redovni izbori u jesen i ”tada kada vidimo tko je koliko dobio otvoreni smo za koaliciju i sa stranom koju zagovara Škoro – ali ne želim da ovo ispadne kao da se mi njemu na neki način pokušavamo umiljavati. Neka radi svoj posao, neka se organizira, ako dobije i što dobije, tada možemo razgovarati o koaliciji”.

‘Izgleda mi kao da Vrdoljak i Kovač igraju dupli pas’

Kad je pak riječ o Suverenistima, ”sve više mi se čini da je jedini cilj što više štete nanijeti HDZ-u i Plenkoviću, sutra nekom drugom predsjedniku HDZ-a, ali HDZ-u svom prirodnom savezniku i to smo gledali već više puta – da se porazi desna opcija, a to je pogrešan put, to se tako ne radi”, kazao je Anušić, koji je imao i poruku za HNS-ova Ivana Vrdoljaka kojega je prozvao da mu ”izgleda kao da igra dupli pas s Kovačem – nema potrebe da se miješa u unutarstranačke izbore i neka se bavi svojom strankom koju je sveo na 0,01 posto podrške u Hrvatskoj, a HDZ neka ostavi na miru”.

R.I. /Foto:pxll

 

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

9 sati prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

9 sati prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

10 sati prije