Kategorije Vijesti

Atentat na Azema Vlasija, ranjen je i hitno prevezen u bolnicu

Širi dalje

Azem Vlasi, prištinski  odvjetnik i politički analitičar te nekadašnji istaknuti političar u vrijeme bivše SFRJ,  ranjen je u ponedjeljak ujutro u Prištini, izjavila je beogradskim medijima Vlasijeva supruga Nadira Avdić Vlasi, a informaciju o ranjavanju potvrdila je i kosovska policija.



Supruga Azema Vlasija, Nadira Avdić Vlasi, rekla je agenciji Beta da je jedna osoba ranila Vlasija u rame te da je on u Kliničko-bolničkom centru Kosova, gdje ga pripremaju za operaciju.

“Jutros je kod nas došla jedna osoba i tražila da je Azem zastupa u nekom predmetu. Azem je rekao da on ne radi na takvim predmetima i poslije toga je došlo, kako sam mogla primijetiti, do guranja, nakog čega se čuo pucanj. Azem je ranjen u rame”, rekla je Nadira Avdić Vlasi.

Policija intenzivno traga za osobom koja je oko osam sati pucala u Vlasija, potvrdili su policijski dužnosnici, a prenose kosovski mediji.

Azem Vlasi bio je u doba SFRJ predsjednik tadašnjeg Saveza socijalističke omladine Jugoslavije te predsjednik Saveza komunista Kosova do jeseni 1988. godine, kada dolazi u sukob s tadašnjim vodstvom Srbije, na čelu sa Slobodanom Miloševićem.

Vlasi se suprotstavio ustavnim i političkim promjenama koje je Milošević najavljivao, a koje su predviđale da se Kosovu oduzme visoki stupanj autonomije po Ustavu SFRJ od 1974. godine.

Foto:screenshot


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

5 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

11 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

11 sati prije