Atentat na Azema Vlasija, ranjen je i hitno prevezen u bolnicu

ožujak 13, 2017 maxportal
Share Button

Azem Vlasi, prištinski  odvjetnik i politički analitičar te nekadašnji istaknuti političar u vrijeme bivše SFRJ,  ranjen je u ponedjeljak ujutro u Prištini, izjavila je beogradskim medijima Vlasijeva supruga Nadira Avdić Vlasi, a informaciju o ranjavanju potvrdila je i kosovska policija.Supruga Azema Vlasija, Nadira Avdić Vlasi, rekla je agenciji Beta da je jedna osoba ranila Vlasija u rame te da je on u Kliničko-bolničkom centru Kosova, gdje ga pripremaju za operaciju.

 “Jutros je kod nas došla jedna osoba i tražila da je Azem zastupa u nekom predmetu. Azem je rekao da on ne radi na takvim predmetima i poslije toga je došlo, kako sam mogla primijetiti, do guranja, nakog čega se čuo pucanj. Azem je ranjen u rame”, rekla je Nadira Avdić Vlasi.

Policija intenzivno traga za osobom koja je oko osam sati pucala u Vlasija, potvrdili su policijski dužnosnici, a prenose kosovski mediji.

Azem Vlasi bio je u doba SFRJ predsjednik tadašnjeg Saveza socijalističke omladine Jugoslavije te predsjednik Saveza komunista Kosova do jeseni 1988. godine, kada dolazi u sukob s tadašnjim vodstvom Srbije, na čelu sa Slobodanom Miloševićem.

Vlasi se suprotstavio ustavnim i političkim promjenama koje je Milošević najavljivao, a koje su predviđale da se Kosovu oduzme visoki stupanj autonomije po Ustavu SFRJ od 1974. godine.

Foto:screenshotKomentari
Share Button