Kategorije Vijesti

BORIS JOKIĆ: Predsjednica mi je nudila da budem ministar u Vladi! Pristao sam!

Širi dalje

Gostujući u emisiji „Točka na tjedan“ N1 televizije Boris Jokić je izjavio da mu je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović krajem 2015. nudila da bude ministar u privremenoj Vladi.



O tom slučaju, Jokić je kazao sljedeće:

“Radi se o tome da je u situaciji kad su bili parlamentarni izbori 2015. godine, 22. prosinca, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zbog problema s formiranjem vlade formirala privremenu Vladu Republike Hrvatske, i ponudila meni da budem ministar. Ja sam bio pristao u toj vladi biti taj privremeni ministar. Ta vlada nikad nije zaživjela.“

U situaciji kad je došlo do totalnog političkog rašomona, situacija u kojoj mi je iskreno ponuđeno da taj proces pokušam očuvati, gdje mi je dana garancija i povjerenje da se taj proces nastavi, u tom smislu mi se činilo da je vrijedno taj proces očuvati. Ta činjenica da sam pristao bila rezultat toga da je u dijelu HDZ-a ta reforma bila apsolutno prihvaćena. To je bila opća, nacionalna stvar, imala je široku potporu. Ta činjenica je po meni, retrogradno gledajući, bila jako velika potpora, ali i veliki teret – pojasnio je Jokić.

Komentirao je i kasnije odbijanje ponude predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka da bude ministar obrazovanja.

– Ja nemam potrebe lagati. 2. lipnja 2017. godine oko 14 sati u jednom kafiću pokraj sjedišta HNS-a ponuđeno mi je to mjesto, ja sam se odmah zahvalio i odbio ponudu. Jedan je razlog, ne mislim da mogu funkcionirati u hrvatskoj politici. Da je politika pametna, motivaciju, znanje i volju ljudi poput mene i brojnih drugih bi iskoristila štiteći tu ekspertizu. Naravno da je na politici da donosi te odluke – rekao je Jokić.

MP/foto:pxll

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

9 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

11 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

14 sati prije