BORIS JOKIĆ: Predsjednica mi je nudila da budem ministar u Vladi! Pristao sam!

travanj 15, 2018 maxportal
Share Button

Gostujući u emisiji „Točka na tjedan“ N1 televizije Boris Jokić je izjavio da mu je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović krajem 2015. nudila da bude ministar u privremenoj Vladi.O tom slučaju, Jokić je kazao sljedeće:

“Radi se o tome da je u situaciji kad su bili parlamentarni izbori 2015. godine, 22. prosinca, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zbog problema s formiranjem vlade formirala privremenu Vladu Republike Hrvatske, i ponudila meni da budem ministar. Ja sam bio pristao u toj vladi biti taj privremeni ministar. Ta vlada nikad nije zaživjela.“

U situaciji kad je došlo do totalnog političkog rašomona, situacija u kojoj mi je iskreno ponuđeno da taj proces pokušam očuvati, gdje mi je dana garancija i povjerenje da se taj proces nastavi, u tom smislu mi se činilo da je vrijedno taj proces očuvati. Ta činjenica da sam pristao bila rezultat toga da je u dijelu HDZ-a ta reforma bila apsolutno prihvaćena. To je bila opća, nacionalna stvar, imala je široku potporu. Ta činjenica je po meni, retrogradno gledajući, bila jako velika potpora, ali i veliki teret – pojasnio je Jokić.

Komentirao je i kasnije odbijanje ponude predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka da bude ministar obrazovanja.

– Ja nemam potrebe lagati. 2. lipnja 2017. godine oko 14 sati u jednom kafiću pokraj sjedišta HNS-a ponuđeno mi je to mjesto, ja sam se odmah zahvalio i odbio ponudu. Jedan je razlog, ne mislim da mogu funkcionirati u hrvatskoj politici. Da je politika pametna, motivaciju, znanje i volju ljudi poput mene i brojnih drugih bi iskoristila štiteći tu ekspertizu. Naravno da je na politici da donosi te odluke – rekao je Jokić.

MP/foto:pxll

 

Komentari
Share Button