Kategorije Vijesti

Bože Petrov dobio koronu, unatoč zarazi opelo po premijeru i Stožeru

Širi dalje

Predsjednik MOST-a, Božo Petrov, pozitivan je na koronavirus. Trenutno se osjeća dobro, a da je je zaražen doznao je prije dva ili tri dana. Za Dnevnik Nova tv komentirao je i Miletićeve izjave o pružanju otpora Stožeru.



“Prije dva ili tri dana sam saznao da sam zaražen. Imao sam simptome, javio sam svojoj doktorici i napravio PCR test i bio sam pozitivan”, rekao je.

O radu Stožera nema riječi hvale.

“Što se tiče COVID potvrda i politike koju u ovom trenutku provodi Stožer jer koliko mi vidimo ne provode stručna mišljenja nego politiku Vlade, po meni to nije nimalo dobro. Po meni Vlada treba izaći i jasno reći ljudima da određeni načini prevencije protiv koronavirusa nisu savršeno učinkoviti, ali mogu učiniti dobro i spasiti ljude od teških posljedica. Nažalost, s ovakvom politikom i lošim upravljanjem krizom stvaraju nesigurnost, bojazan i otpor kod ljudi”, rekao je.

Dodao je da se ljude ne smije prisiljavati i da im treba objasniti zašto je nešto dobro za njihovo zdravlje.

“Kada idete silom i čizmom na druge ljude onda dobijete revolt”, objasnio je. Ne slaže se ni s premijerovom politikom u borbi protiv pandemije.

“Tendencije koje je premijer pokazao još prije godinu i pol, prije nego je zabilježen u Hrvatskoj prvi službeni slučaj zaraze, kada je pokušao prije bilo čega promijeniti zakon u kojem njemu ne treba ni Sabor ni predsjednik države, u kojem sam predlaže i usvaja zakone, dovoljno govori o tendencijama diktatorskog načina vladanja Da nije nimalo odgovoran nije dobro za temeljne građanske slobode i prava. Mislim da je upravo na to aludirao kolega Miletić”, rekao je Petrov.

Na pitanje bi li premijer trebao odstupiti s dužnosti, govori:

“Mislim da bi premijer trebao biti korektan prema svim građanima Hrvatske kada sljedeći put dođe u Sabor i objasniti ljudima nakon godinu i pol dana kako donose mjere i koje parametre donose za uvođenje mjera.”

Foto: facebook


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

2 sata prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

3 sata prije

U Španjolskoj uhićeno 11 srpskih kriminalca. Zarobili su i mučili pet Srba

U Španjolskoj je uhićeno 11 pripadnika srpske kriminalne organizacije pod sumnjom da su ondje napali konkurentsku srpsku…

4 sata prije