Kategorije Vijesti

DERBI BEZ GOLOVA Vratar Kalinić i vratnice spasili Hajduk! Jefferson propustio šokirati Dinamo!

Širi dalje

Hajduku je poništen gol zbog sumnjivog zaleđa, a spasili su ga vratnica, greda i vratar Kalinić.

Najveći hrvatski derbi između Dinama i Hajduka završio je bez golova. Dinamo nakon 11 odigranih kola ima šest bodova zaostatka iza Rijeke, a ispred Modrih na drugom mjestu je Osijek. Na Dinamovo klupi je Bugarin, na Hajdukovoj Slovenac, a na sjeveru su ponovno bili Bad Blue Boysi.



Iako su mreže mirovale, derbi je bio zanimljiv, a svakoj je momčadi pripalo po poluvrijeme.

Dinamo je bio puno bolji u prvih 45 minuta, kada je imao nekoliko vrlo dobrih prilika za vodstvo. U prvih pola sata najopasniji igrač za Hajdukov gol bio je kapetan Domagoj Antolić, da bi u samoj završnici veliku šansu imao Junior Fernandes.

Antolić je četiri-pet puta pucao s ruba kaznenog prostora, a dva najbolja udarca izveo je u 30., odnosno 35. minuti. U prvoj situaciji Machado je odlično prošao kroz sredinu i dodao Antoliću, no njegov udarac s 15-ak metara iskosa s desne strane uspio je obraniti Lovre Kalinić

, dok je u drugoj situaciji Antolić ponovno dobio loptu od Machada, potom se okrenuo i snažno zapucao s 14 metara iskosa s lijeve strane. Ovaj put lopta se odbila od prečke, a u nastavku akcije ponovno je došla do Antolića, koji je promašio vrata.

U prvoj minuti sudačke nadoknade Soudani je lijepo centrirao, Fernandes je bio najviši u skoku, no njegov je udarac glavom s pet metara bravurozno obranio Kalinić.

Fernandes je i na početku nastavka dobro pucao glavom nakon kornera u 53. minuti,  taj je pokušaj zaustavila vratnica.

Dvije minute kasnije prvu veliku priliku za Hajduk imao je Hamza Barry, koji je ušao na poluvremenu, ali njegov udarac s 10-ak metara odlično je zaustavio Livaković.

Priliku utakmice gosti su imali u 78. minuti, udarac Memolle s 30-ak metara zapeo je u bloku, a lopta je potom pala pred Jeffersona, koji je bio posev neometan i nišanio je otprilike s bijele točke, ali je za malo promašio vrata.

Doslovno u posljednjoj sekundi utakmice Dinamo je mogao postići pobjednički pogodak, Antolić je projurio po desnom krilu i pronašao Henriqueza, ali njegov udarac sa šest metara sjajno je zaustavio igrač utakmice Kalinić.

Pred 7.000 gledatelja na stadionu u Maksimiru sudio je Bebek iz Rijeke.

Ovakvim raspletom Dinamo je ostao treći na ljestvici s 23 boda, a Hajduk četvrti s 21 bodom. Vodeća Rijeka ima 29 bodova, dok je Osijek ostao drugi s 24 boda.

 

Početne postave:

DINAMO – Livaković, Stojanović, Sigali, Benković, Pivarić, Jonas, Antolić, Fernandes, Machado, Soudani, Hodžić

HAJDUK – Kalinić, Ismajli, Nižić, Ćosić, Memolla, Savvas, Jefferson, Kožulj, Vlašić, Said, Ohandza.

Već dugo ove momčadi u derbi nisu ulazile s treće i četvrte pozicije na ljestvici. Vodeća je Rijeka s 29 bodova, drugi je Osijek, najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva s 24 boda, a slijede Dinamo (22) i Hajduk (20).

U prvom dvoboju Hajduka i Dinama ove sezone, u drugom kolu 10. kolovoza, Modri su “projurilii” Poljudom slavivši s uvjerljivih 4:0. No, u ovom susretu svi očekuju puno veću neizvjesnost. Hajduk u Zagreb stiže pun samopouzdanja i nada se da bi nakon osam godina konačno mogao do pobjede na Maksimiru. dok je Dinamo “poljuljan” nakon teškog poraza u Ligi prvaka od Juventusa.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

M.Radev


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi Dinamo

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

14 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

16 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

19 sati prije