Kategorije Vijesti

Đoković kupio farmaceutsku tvrtku koja proizvodi lijek protiv covid-19

Širi dalje

Novak Đoković, ubrzo nakon izbijanja pandemija koronavirusa, preuzeo je dansku farmaceutsku tvrtku koja se bavi razvojem lijeka protiv covida, objavio je Reuters



Đoković je u kompaniji Quant BioRes kupio 80 posto udjela još u lipnju 2020., otkrio je glavni izvršni direktor te kompanije Ivan Lončarević.

Riječ je o farmaceutskoj tvrtki koja zapošljava 11 istraživača iz Danske, Australije i Slovenije, pojasnio je Lončarević te je naglasio kako razvijaju lijek protiv covida, a ne cjepivo. Odbio je reći za koji iznos je Đoković postao većinski vlasnik QuantBioResa.

Njihov lijek temelji se na peptidu koji spriječava korona virus da se nastani u ljudskim stanicama, a na kliničke testove u Velikoj Britaniji trebao bi krenuti ovog ljeta.  Đokovićev glasnogovornik odbio je za Reuters komentirati tenisačevu investiciju.

Novak Đoković i njegva supruga Jelana preboljeli su koronu, a Novak čak dva puta. Oboje su bili inificirani u u srpnju 2020., za trajanja Adria toura u Zadru.

Đokoviću je drugi put zaraza potvrđena 16. prosinca prošle godine, prije puta Australiju, a njegovo ponašanje nakon  pozitivnog covid testa izazvalo je brojne kontroverze jer se zaražen kretao među ljudima.

Inače, prvi reket svijeta početkom 2022. potaknuo je globalnu debatu o ljudskim pravima nakon što je pokušao ući u Australiju iako nije cijepljen protiv covida zbog čega mu je odbijena viza te je deportiran u Srbiju.

M.M: /Foto: press


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Tužan prizor omiljenog mjesta bogatih. Hotel je ostao bez glavne atrakcije

Na jednoj od slikovitih serpentina koje se uspinju prema Furkapassu, alpskom prijevoju u južnoj Švicarskoj, na nadmorskoj…

49 minuta prije

HDZ nastavlja provocirati Milanovića: Vrhovni šarlatan bezočno laže!

HDZ nastavlja s provociranjem predsjednika RH Zorana Milanovića na Facebooku, na što on ne reagira…

1 sat prije

Javio se Pupovac: Neću dopustiti da nas ponižavaju

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je da pri formiranju vlade i parlamentarne većine neće dopustiti…

2 sata prije