Kategorije Vijesti

EPSKA BORBA Joshua nokautirao Klička i postao najbolji teškaš današnjice – video

Širi dalje

Britanski boksač Anthony Joshua osvojio je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po verzijama IBF, IBO i WBA nakon što je u Londonu, pred 90.000 gledatelja na stadionu Wembley, prekidom u 11. rundi pobijedio Ukrajinca.



Bila je to borba koja je nakon dugo vremena podsjetila na slavne dane boksa, a gledatelji su napokon mogli uživati u jednom takvom svjetskom megaspektaklu, koji su nas tako često znali razočarati.

Nakon ‘uspavanke’ u četvrtoj rundi, Wembley je bio na nogama. Domaći je ljubimac uraganski otvorio petu rundu i serijom jakih udaraca srušio Klička. Činillo se da je sve gotovo, međutim, nakon odbrojavanja Britanac više nije imao snage dovršiti ukrajinsku legendu, a onda je uslijedio veliki uzvrat.

Vladimir Kličko je 14 godina mlađeg suparnika uzdrmao u šestoj rundi i u tom trenutku bio bliže pobjedi, ali se Joshua oporavio i svoj trenutak dočekao u 11. rundi. U prvom udarcu te runde uzdrmao je velikog Ukrajinca koji se uskoro našao na podu.

Međutim, Kličko nije odustao. Iako uzdrman, nastavio je boriti se, ali je Joshua u novom naletu ponovno poslao suparnika na pod. Sudac ni tada nije prekinuo dvoboj, iako je bilo vidljivo da je Kličko na putu da bude nokautiran.

Kad ga je 27-godišnji Joshua još jednom pritisnuo na konopce i počeo nemilice udarati, sudac je prekinuo dvoboj.

Anthonyju Joshui je to 19. pobjeda u isto toliko profesionalnih borbi, dok je Kličko u svojem 69. meču, možda i posljednjem u karijeri, doživio peti poraz.

https://twitter.com/BBCSport/status/858442550142799876

“Što mogu reći? 19-0, tri i pol godine bez poraza”, rekao je Joshua nakon najveće pobjede u karijeri i dodao:

“Već sam to govorio, ja nisam savršen, ali se trudim. Ako nemaš poštovanja i nisi na toj razini, nećeš uspjeti. Boks nalaže da svoj ego ostaviš vani prije ulaska u ring i poštuješ svog protivnika. Zato se svi trebamo nakloniti velikom prvaku Vladimiru Kličku”, rekao je Joshua i potvrdio da je Vladimir dobio dostojnog  nasljednika.

https://twitter.com/Schwarzenegger/status/858441952437710850

41-godišnja ukrajinska legenda nije mogla sakriti razočaranje, srušio je mladog Britanca u šestoj rundi, ali nije bilo dovoljno snage za završetak borbe.

“Večeras je pobijedio bolji protivnik i ovo je jedan poseban trenutak za boks. Večeras su se za titulu borila dva gospodina, a Anthony je bio bolji. Strašno mi je žao što nisam uspio pobijediti, dao sam sve od sebe. Sve čestitke idu Anthonyju, i moje poštovanje”, zaključio je Kličko.

I još nešto: U ovom meču jedinio su zakazali komentatori  RTL-a (Željko Mavrović) . U pojedinim trenucima kao da su gledali neki drugi meč, a ne epsku borbu Klička i Joshue.

M. Marković/foto:r


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Mislav Kolakušić: Ja sam jedini lijek protiv štakora s portala Index

Nezadovoljan anketom na portalu Index koja pokazuje da ga većina ljudi vidi kao "ljigavo smeće…

31 minuta prije

Ovo je direktor Zračne luke Rijeka. Treba ga hitno smijeniti. Štetočina je

Ulazak autobusa  u prostor Zračne luke da bi preuzeo putnike lani je koštao 15 eura,…

2 sata prije

Ovacije Modriću na krcatom Bernabeu. Ovo nije uspio još niti jedan igrač Reala

Modrić je u prvom poluvremenu dobio gromoglasne ovacije prepunog Santiaga Bernabeua. Realovi navijači izvikivali su…

14 sati prije