Kategorije Vijesti

FOTO: Ivo Josipović autom se zabio u kafić, zamalo je ubio dvije djevojke

Širi dalje

Bivši predsjednik Ivo Josipović u nedjelju navečer je u Zagrebu skrivio je  prometnu nesreću u centru Zagreba. Autom se zabio u terasu kafića u Amruševoj ulici, stotinjak metara od Trga bana Josipa Jelačića. “Nisam vidio ogradu kafića, udario sam u nju”, kazao je.



Po informacijama koje su nam prenijeli svjedoci događaja u naletu Ive Josipovića zamalo su stradale dvije djevojke.

Maxportal je primio fotografije nastale neposredno nakon nesreće, prije nego je došla policija, a Cropixovi fotografi snimili su Ivu Josipovića dok je pred kafićem stajao uz svoj automobil, a policija obavljala očevid.

Što je uzrok nesreće, je li Ivo Jospović bio poijan, trenutno nije poznato.

Očekujemo da će policija u sutrašnjem dnevnom izvješću dati više informacija  o nesreći koju je skrivo bivši predsjednik Josipović.

U kratkom razgovoru za Index Josipović je rekao je kako u nesreći nitko nije ozlijeđen te da je oštećena ograda, ali da to nije neka velika šteta.

“Nisam vidio ogradu kafića, udario sam u nju”, kazao je bivši predsjednik.

Ovo mu je treća prometna

Ovo je treća ozbiljana prometna nesreća koju je skrivio Ivo Josipović.  U ljeto 2017. Josipović stotinjak metara od stana u kojem živi, u zagrebačkoj Palmotićevoj ulici, zabio u parkirani terenac.

Ni tada nije bilo ozlijeđenih, a Josipoviću je po automobil došla vučna služba.

“Sve je ok. Udario sam parkirani auto. Ništa strašno”, rekao je bivši predsjednik Ivo Josipović.

Ozbiljnu nesreću Ivo Josipović je  skrivio u vrijeme komunizma. Na puta iz Zagreba prema  Baškoj Vodi 1989. (?) godine, na području Duvna ( danas Tomislavgrad)  udario je stojadina u kojem su bili muškarac, žena i troje djece  iz Viteza u BiH, koji su vraćali s mora.

Prouzročio im je ozbiljne ozljede. Vozač iz Viteza doživio je teže tjelesne ozljede, bio je polomljen ( noge iznad koljena) i više tjedana je proveo na bolničkom liječenju u Livnu.

 

 

Ivo Josipović se automobilom zabio u ogradu kafića. Policija je došla na mjesto nesreće.

 

Iako se na društvenim mrežama može pročitati da je Josipović  osuđen godinu dana uvjetno zbog te prometne nesreće, po njegovom svjedočenju suđenja nije bilo: “Nikad nisam bio optužen jer nisam konfliktna osoba”, kazao je 2010. godine Josipović.

Za tu nesreću Josipović nije snosio nikakve posljedice, po našoj ( nikad dovršenoj)  istrazi dokumentacija je nestala, a svi vjeruju da ga je zaštitio otac Ante Josipović, tada istaknuti komunistički moćnik.

U vrijeme kad je bio predsjednik Hrvatske Ivo Josipović je posjetio Srednju Bosnu, bio je u Vitezu, a sudionik te nesreće želio mu se javiti, da ga konačno upozna, no Josipović je odbio traženi susret.

Da ne bi bilo zabune, jer o toj prometnoj Ive Josipovića u medijima nema informacija, ona se stvarno dogodila. U dva duža telefonska razgovora do u detalje mi ju je prepričao sudionik nesreća iz Viteza.

Ovog trenutka, prošla je ponoć dok pišem ovaj tekst, ime gospodina iz Viteza ne mogu se sjetiti, ali sutra je novi dan pa ćemo tekst dopuniti novim informacijama.

Ivo Josipović nikad nije spomenuo tu prometnu nesreću.

M. Marković/Foto: press


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Stanković otkrio tko mu dolazi u emisiju. “Moja omiljena političarka, jedva čekam”

Aleksandar Stanković na Facebook profilu emisije najavio je ovotjednu gošću emisije Nedjeljom u dva. Gošća…

2 sata prije

Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao ovakav HDZ

Nino Raspudić danas je na N1 televiziji govorio o pregovorima o sastavljanju većine i raskol u…

3 sata prije

Glavni tajnik DP-a objavio fotke s obiteljske proslave

Glavni tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro objavio je na Facebooku fotografije s krizme svoga sina.…

4 sata prije