Kategorije NaslovnaVijesti

France Presse: Islamisti tvrde da su pogubili Tomislava Salopeka

Širi dalje

Tužne vijesti uvijek su točne!Teroristi takozvane Islamske države pogubili su Tomislava Salopeka, javljaju strane agencije. Iz Ministarstva vanjskih poslova HRT-u su izjavili kako još uvijek nemaju službenu potvrdu te informacije.



Naoružana skupina 22. srpnja zaustavila je automobil blizu Kaira u Egiptu, izvukla vozača i otela Tomislava Salopeka  Teroristi su 5. kolovoza objavili video u kojem je dan rok od 48 sati za oslobađanje muslimanskih zatvorenica iz egipatskog zatvora.

https://twitter.com/AFP/status/631419670160146433
Rok je istekao, a hrvatska i strana diplomacija pokušavali su osloboditi otetog hrvatskog državljanina u Egiptu. Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić

zbog toga je putovala u Egipat, a predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović je telefonom je razgovarala egipatskim predsjednikom. I premijer Zoran Milanović je rekao kako čine diskretno sve što mogu.

Nažalost, teroristi nisu popustili u svojim zahtjevima.

https://twitter.com/AP/status/631424121570750464

Ovo je prva otmica nekog hrvatskog državljanina u stranoj zemlji. Salopek je radio je za francusku geofizičku kompaniju, a prije Egipta radio je na projektima i u Siriji, Libiji, Maroku, Iraku, Kurdistanu te Češkoj.

Analitičari procjenjuju kako je zbog toga i postao žrtva jer odgovara profilu zarobljenika koje su i prije zarobljavali pripadnici tzv. Islamske države.

Iako su se na društvenim mrežama pojavile snimke zločina iz pijeteta prema žrtvi i njegovoj obitelji nećemo objaviti fotografije i video.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović danas će se u 17 sati obratiti javnosti na izvanrednoj novinskoj konferenciji.

MP/foto:facebook


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Ovacije Modriću na krcatom Bernabeu. Ovo nije uspio još niti jedan igrač Reala

Modrić je u prvom poluvremenu dobio gromoglasne ovacije prepunog Santiaga Bernabeua. Realovi navijači izvikivali su…

7 sati prije

Kaos u tramvaju, potukla se dva starija muškaraca – video

Zagrebački tramvaj broj 6 danas je bio poprište tučnjave dvojice starijih muškaraca. "J**o ti pas…

8 sati prije

Plenković: ‘Ovo je treći predsjednik SDP-a kojeg sam pobijedio. I njega i strica’

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje na svečanom otvorenju obnovljene dvorane 'Pietro Ciscutti' Istarskog narodnog kazališta-Gradskog…

8 sati prije