Kategorije Vijesti

Grmoja uzvratio Božinoviću: A da istražite kriminal u našim veleposlanstvima, dokaze koje imam toliko su čvrsti

Širi dalje

Zastupnik Nikola Grmoja reagirao je na izjave ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.



“Ministar Božinović poručio je danas da dio oporbe ne želi da se nešto otkrije i procesuira, spominjući moje ime. Upravo suprotno, ja želim da se sve koruptivno otkrije i procesuira, a ne da se nešto otkriva i procesuira kad vladajućima odgovora, a nešto prikriva i drži u ladici.

Već dulje vrijeme imam čvrste dokaze o muljažama u našim veleposlanstvima o kojima DORH uopće nije proveo istragu niti je ispitao diplomata Damira Sabljaka, podnositelja kaznene prijave. Istovremeno su tog istog Sabljaka udaljili iz službe, da bi ga onda sud vratio, a ministar Grlić Radman ponovo protuzakonito udaljio.

Dokazi koje posjedujem su toliko čvrsti da pod punom osobnom i kaznenom odgovornošću izjavljujem da DORH radi po nalogu politike i spreman sam kazneno odgovarati ako iznosim bilo kakvu klevetu ili neistinu. Zato sam i tražio da mi se skine saborski imunitet.

Taj kriminal štite i DORH i premijer Plenković jer Antikorupcijskom vijeću DORH ne želi dostaviti uvid u odbačaj kaznene prijave dok Plenković ne želi dostaviti putne naloge iz Australije.

Nakon premijerova odgovora na moje pitanje u Saboru oko tog slučaja, u kojem je premijer poručio da takve predstavke poput Sabljakove ne vode ničemu, DORH je istu večer donio odluku o odbacivanju kaznene prijave.

Dakle, isti dan nakon Plenkovićeve intervencije DORH zaključuje ovaj slučaj bez da je ikog ispitao. Do premijerove reakcije u Saboru Sabljakova prijava “kiselila” se gotovo godinu dana u ladicama DORH-a. Prije nekoliko mjeseci se jedna ugledna novinarka jednih dnevnih novina zainteresirala za ovu aferu i napisala kronologiju i članak, ali on nikad nije izašao. To je istina o Hrvatskoj i o neovisnosti pravosuđa i dijela medija”, objavio je Grmoja.

R.I. /Foto: screenshot


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi nikola grmoja

Najnovije

Ovacije Modriću na krcatom Bernabeu. Ovo nije uspio još niti jedan igrač Reala

Modrić je u prvom poluvremenu dobio gromoglasne ovacije prepunog Santiaga Bernabeua. Realovi navijači izvikivali su…

6 sati prije

Kaos u tramvaju, potukla se dva starija muškaraca – video

Zagrebački tramvaj broj 6 danas je bio poprište tučnjave dvojice starijih muškaraca. "J**o ti pas…

7 sati prije

Plenković: ‘Ovo je treći predsjednik SDP-a kojeg sam pobijedio. I njega i strica’

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje na svečanom otvorenju obnovljene dvorane 'Pietro Ciscutti' Istarskog narodnog kazališta-Gradskog…

7 sati prije