Kategorije Vijesti

Hasanbegović u Saboru objašnjava zašto je smijenio Povjerenstvo

Širi dalje

HRVATSKI sabor danas će nastaviti sjednicu raspravom o izvješću Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Fina) za 2014. Prije sjednice sastat će se Odbor za medije kojemu bi ministar kulture Zlatko Hasanbegović trebao obrazložiti zašto je razriješio Stručno povjerenstvo za neprofitne medije prije isteka mandata
Sazivanje sjednice Odbora za medije zatražilo je šest oporbenih članova tog odbora: SDP-ovci Nenad Stazić, Darko Parić, Damir Tomić, Davor Bernardić, HNS-ov Goran Beus Richembergh te manjinski zastupnik Veljko Kajtazi.


U zahtjevu za sazivanje sjednice šestorka je predložila da se na sjednici raspravlja o razrješenju Stručnog povjerenstva za neprofitne medije te da na nju dođe i ministar kulture Zlatko Hasanbegović.

Prijepodne će zasjedati i Mandatno-imunitetno povjerenstvo, koje treba potvrditi zamrzavanje zastupničkog mandata zadarskoga gradonačelnika Božidara Kalmete (HDZ), koji se iz Sabora povlači jer misli da istodobno ne može kvalitetno obnašati obje dužnosti.

Odbor za izbor i imenovanja trebao bi, nakon povratka bivših članova Vlade u zastupničke klupe, do kraja popuniti preostala mjesta u saborskim odborima.

MP/FaH


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Plenković: ‘Ovo je treći predsjednik SDP-a kojeg sam pobijedio. I njega i strica’

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje na svečanom otvorenju obnovljene dvorane 'Pietro Ciscutti' Istarskog narodnog kazališta-Gradskog…

4 minute prije

Zahvaljujući vjeri spasio se pakla droge: S krunicom sam svaki dan išao u katedralu

Pjevač Alan Hržica zahvaljujući vjeri pronašao je pravi životni put i posvetio se duhovnoj glazbi…

3 sata prije

Isplivala stara snimka: Tomašević slavi partizane, ali Domovinski rat ne bi slavio

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i pjevač Hladnog piva Mile Kekin prije nešto malo manje od…

11 sati prije