Kategorije Vijesti

HDSSB ljut na župana Ivana Anušića, a hvale središnjicu HDZ-a u Zagrebu

Širi dalje

U emisiji Budanica Osječke televizije u ponedjeljak je gostovao Ivan Anušić,  župan osječko-baranjske županije i potpredsjednik HDZ-a, a jedna njegova rečenica izazvala je žestoku reakciju Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB).



Na pitanje voditelja “Budnice” Marka Ljubića u HDSSB-u, Anušić je ocijenio da je njihova uloga zanemariva, što je šo je naljutilo vodstvo Glavaševe stranke.

Njihovo  žestoko priopćenje prenosimo bez intervencija:

GLASNA RAZMIŠLJANJA HDSSB-a!

U jučerašnjoj (izuzetno dosadnoj) „Budnici“ župan Anušić na monolog HDZ-ovog „plaćenika“ Marka Ljubića koji kaže:“ …ja ne znam jel ima uopće više HDSSB-a“, Ivan Anušić odgovara, „nema, nema više“.

E naš samoljubivi Anušiću, usprkos namjeri i neskrivenoj mržnji prema HDSSB-u, moramo Te podsjetiti da je HDSSB i danas parlamentarna stranka. Usprkos Tvojim neshvatljivim pokušajima da HDSSB zatreš iz političkog života, bez čije pomoći nikada ne bi bio župan Osječko-baranjske županije, naprosto HDSSB tjeraš da Ti pokaže, kako to baš i neće biti tako.

Zanemaruješ i ne cijeniš činjenicu, da bez HDSSB-a (nakon Šišljagićevog i Burićevog puča), si pobijedio 2017.g. samo zahvaljujući upravo potpori matičnog (doduše oslabljenog, ali presudnog) HDSSB-a koji Te je podržao, kojeg je „bacio na koljena“, (ali je HDSSB politički preživio), upravo pokušaj stranačkog puča predvođenog (USKOK-ovim optuženikom) Vladimirom Šišljagićem, listopada 2016. godine.

A jednoumlje u Županijskoj skupštini vlada jer si „kupio“ većinu, prvo, uz pomoć HDSSB-ovih preostalih vijećnika (Vulina, Šatvara, Borasa, Goluba, Rudana i Palića) koji su promjenili „kabanicu“ i drugo, intelektualnom podkapacitiranošću i očitom političkom inferionornošću ostalih oporbenih vijećnika, koji su mislili samo na zbrinjavanje vlastite stražnjice. Isto tako i dijela ljigavih prebjega i moralno-političkih nakaza koji su ti potpisivali pristupnice i prelazili u HDZ, samo da zadrže svoje fotelje i benefite, a sada ih guraš na HDZ-ove liste.

Za razliku od Tebe i izuzev Tebe, HDSSB ima izvrsne i razborite odnose sa središnjicom „Tvoje“ stranke (čiji član si postao prije nekoliko godina) i njenom politikom na nacionalnoj razini.

Činjenica je da korektni odnosi HDSSB-a i HDZ-a na nacionalnoj razini HDSSB i dalje politički obvezuju na poštivanje dogovorenog, ali je i činjenica da na lokalnoj razini u nadolazećim lokalnim izborima HDSSB ima slobodu i pravo neobvezujućeg političkog djelovanja HDSSB-a kao političke stranke u nadolazećim izborima u odnosu na „Tvoju“ stranku, jer HDSSB prema nikome nema nikakvih obveza.

Zbog svega toga HDSSB Ti zahvaljuje na poticaju da se i HDSSB konačno oglasi prije raspisivanja lokalnih izbora, koji će stav HDSSB zauzeti i na koji način će u njima sudjelovati!? Tvoj stav o HDSSB-u je HDSSB-u poticaj, da biračima izbornu utrku pojedinaca i političkih stranaka učini još zanimljivijom.

Između ostalih jedinica lokalne samouprave, naročito će HDSSB-u biti izazov u Gradu Osijeku pomrsiti račune, onima koji misle da su rezultati unaprijed poznati”, objavili su iz HDSSB-a

R.I. /Foto: FaH


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

U Austriji osnovana Pivska stranka. Po anketama sigurno ulazi u parlament

Austrijska Pivska stranka (Bierpartei) sudjelovat će na ovogodišnjim parlamentarnim izborima premda je još daleko od…

16 minuta prije

Počela je sezona. Kako prepoznati prave domaće jagode?

Na našim tržnicama sve češće se pojavljuju jagode iz  Grčke, Španjolske, Makedonije i Turske. Voće koje…

34 minute prije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

15 sati prije