Kategorije Vijesti

HDZ i DP dogovorili Vladu, premijer je Andrej Plenković

Širi dalje

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće vlade, potvrdio je glasnogovornik vlade Marko Milić.



“Prijedlog postignutog dogovora, uz raspodjelu resora buduće vlade, iznijet će se na stranačkim tijelima tijekom današnjeg dana i potom ćemo o svim detaljima izvijestiti javnost.

Nakon potvrde na stranačkim tijelima pristupit će se prikupljanju potpisa kako bi mandat za sastavljanje buduće vlade HDZ-a, Domovinskog pokreta i partnera dobio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković”, rekao je.

Zastupnik mađarske nacionalne manjine Robert Jankovics je poručio da manjinci podržavaju Andreja Plenkovića za premijera, ali nije htio otkriti potpise kojih točno manjinaca će dobiti.

“Imat ćemo i mi svoj the cunning plan i mi ćemo ga se držati, mislim da će to izgledati dosta dobro, a odluke će se vjerojatno donositi ad hoc”, poručio je Jankovics.

“Da podupiremo Plenkovića za premijera nije neko iznenađenje, a program Vlade je nešto što nam je jako zanimljivo i važno”, dodao je.

“Ako se HDZ i DP dogovore, vidjet ćemo koliko je to potpisa, tek nakon toga će doći Klub zastupnika manjina sa svojim potpisima za mandatara. Sve moje kolege podupiru Andreja Plenkovića za premijera, a tko će dati potpis, to je dio našeg velikog plana”, poručio je Jankovics.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Stanković se požalio: “Zoran Milanović me nazvao i izvrijeđao”

Emisija "Nedjeljom u 2" u nedjelju se emitirala po 1000. put, a novinar, urednik i…

26 minuta prije

Procurile sudačke kartice. Nije za vjerovati, ali jedan sudac proglasio pobjedu Furyja

Poslije više od četvrt stoljeća svijet ima apsolutnog teškaškog boksačkog prvaka po pobjedi  Oleksandra Usika…

5 sati prije

Hrvat koji je sparirao Furyjem: Sudac je trebao je pustiti Usuka da nokautira Furyja

Oleksandr Usik sinoć je ujedinio sve teškaške titule pobjedom protiv Tysona Furyja podijeljenom odlukom sudaca.…

5 sati prije