Kategorije Vijesti

HOROR NA PAGU: S prvog kata kuće otac bacio svoje četvero malodobne djece!

Širi dalje

Rano jutros je muškarac na Pagu u ulici Josipa bana Jelačića prvoga kata kuće bacio svoje četvero maloljetne djece. Radi se se o djeci u dobi od 3, 5, 7 i 8 godina, a bačena su s visine oko 6 metara. Kad je policija došla na mjesto događaja, djeca su još bila pri svijesti, javlja Radio Zadar.



Na lice mjesta su odmah poslani policijski službenici i Hitna pomoć iz Paga i Novalje. Djeca su  prevezena u zadarsku bolnicu, a otac je priveden i nalazi se u službenim prostorijama policije, javlja Radio Zadar.

Ravnatelj zadarske bolnice dr. Željko Čulina potvrdio je za Zadarski.hr da su rano jutros primili četvero djece s Paga i da su im pružili potrebnu liječničku pomoć.

– Nakon prvog pregleda i obavljenih rendgenskih snimanja mogu reći da je dvoje djece u dobi od 7 i 8 godina zadobilo teže ozljede i oni su smješteni u jedinicu intenzivnog liječenja. Radi se o prijelomima. Drugo dvoje djece u dobi od 3 i 4 godine zadobilo je lakše tjelesne ozljede, ali njihovo stanje je i dalje pod liječničkim nadzorom – kazao je ravnatelj OB Zadar dodavši da će šire informacije o stanju malih pacijenata biti iznesene na konferenciji za medije koja će se održati u bolnici u 12 sati.

Sve okolnosti i činjenice koje su prethodile navedenom događaju se utvrđuju, a policija će unutar svoje nadležnosti poduzeti mjere kaznenopravne zašite djece.

 

https://twitter.com/VladaRH/status/1101048204316065794?ref_src=twsrc%5Etfw

Prije sjednice Vlade slučaj je komentirala ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić.

– Prestrašno, ne znam detalje. Nadam se da će djeca biti dobro, iako prve informacije iz bolnice da su djeca dosta ozlijeđena. Pokušavamo iz prvih telefonskih izvida s centrom za socijalnu skrb na Pagu vidjeti koliko im je poznato stanje u obitelji. Poslat ćemo hitan inspekcijski nadzor. Zgranuta sam, užasno mi je žao djece i uopće ne mogu vjerovati da se to maloj djeci može dogoditi, rekla je u prvoj reakciji.

Na pitanje da je riječ o obitelji s problemima i što može reći o tome, ministrica Murganić rekla je da su došli s područja Vitrvitice.

– Centar za socijalnu skrb imao je na neki način nadzor nad starijom djevojčicom iz prvog braka zbog konfliktnih odnosa u smislu nekakvih poremećaja. Nije bilo naznake agresivnosti od strane oca. Pozabavit ćemo se sa slučajem i dat ćemo informacije koliko zaista smijemo i miožemo. Ovo je prestrašan čin. Sada je najvažniji zdravstveno stanje i oporavak djece. Žao mi je djece, rekla je ministrica Murganić na rubu suza, javlja HRT.

M.Marković/Foto:criopix

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

8 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

14 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

15 sati prije