Plenković: Vlada i ja zgroženi smo užasnim činom na Pagu

veljača 28, 2019 maxportal
Share Button

Premijer Andej Plenković izjavio je u četvrtak da je zgrožen monstruoznim činom na Pagu, gdje je muškarac jutros bacio svoje četvero malodobne djece s prvog kata obiteljske kuće. Troje djece zadobilo je teške tjelesne ozljede, jedno lakše.“Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar zdravstva Milan Kujundžić i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić bili su u kontaktu s različitim službama, od župana do policije i bolnice u Zadru, svi zgroženi monstruoznim činom koji se dogodio ovog jutra jer je stradalo četvero malodobne djece”, kazao je Plenković na sjednici Vlade.

Istaknuo je da su policijski izvidi u tijeku i da se hitna liječnička skrb pruža u bolnici u Zadru.

“Očekujemo daljnje vijesti o svemu ovome, doslovno potreseni s ovakvim činom koji se do sada, barem ja ne pamtim, nije dogodio”, dodao je premijer.

Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić izrazila je u četvrtak žaljenje zbog stradavanja četvero malodobne djece na Pagu najavivši da će u petak poslati inspekcijski nadzor kako bi se doznale okolnosti nemilog događaja.

Murganić je uči sjednice Vlade izrazila žaljenje zbog strašnog događaja na Pagu, gdje je muškarac rano ujutro bacio svoje četvero malodobne djece s prvog kata obiteljske kuće, kazavši da je zgrožena i još ne može vjerovati da se to dogodilo. Rekla je kako je ta obitelj na Pag stigla s područja Virovitice, a tamošnji centar za socijalnu skrb provodio je nad njima jedan oblik nadzora zbog složenih obiteljskih odnosa.

M. Marković/Foto:pxll

Komentari
Share Button