Kategorije Vijesti

Horvatinčić: Takve hajke i linča nije bilo ni u komunizmu. Na štakama sam i s protezom, a tjeraju me u zatvor

Širi dalje

Tomislav Horvatinčić opet traži odgodu zatvorske kazne. Ovaj put do kraja godine. U razgovoru za Dnevnik Nove TV pojasnio je svoje razloge. Čeka se odluka suda.



“Hodam s protezom na desnoj nozi i štakama. Prebolio sam rak kostiju i kemoterapiju, a prošle godine sam operirao rak želuca. Imam astmu, a sada mi je na vidiku i nekakav problem na koži, možda čak i karcinom, ne daj Bože”, rekao je Tomislav Horvatinčić.

Kaže da hajka kakva se provodi nad njim nije viđena od doba komunizma

Od nesreće gdje je usmrćen talijanski bračni par Salpietro i za koju je pravomoćno osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora prošlo je 10 godina. A propitivanje medija hoće li se u četvrtak javiti u Centar za dijagnostiku naziva – hajkom.

“Takve medijske hajke, linča i pritiska kao što je u mom slučaju nije bilo ni u najmračnijem komunističkom sustavu. Ako treba dati naciji zadovoljstvo da me se stavi pred streljački vod, ali morate mi prije dokazati krivnju”, rekao je Horvatinčić.

Horvatinčić više od godinu i pol odgađa odlazak u zatvor, a prošle godine u ovo doba kamere Nove TV snimile su ga na zagrebačkom Cvjetnom trgu. Tada je rekao da je dobro i da nije u zatvoru jer je bolestan.  Takvo odugovlačenje odlaska u zatvor za oporbu je nedopustivo.

“Ne želim ulaziti u zdravstveno stanje Tomislava Horvatinčića, ali moram reći da postoji zdravstveni bolnički sustav i u sustavu zatvora koji koriste već oni koji jesu u zatvorima. Postavlja se pitanje zašto on to ne može”, komentirao je Mišel Jakšić, predsjednik saborskog Odbora za pravosuđe (SDP).

Predsjednik antikorupcijskog vijeća, Nikola Grmoja, smatra da je sramotno koliko traju procesi u Hrvatskoj. ”I što sve koriste i kako se pokušavaju izvući i otezati procese oni koji su na udaru hrvatskog pravosuđa”, dodao je.

O svemu će se očitovati i zatvorska bolnica, a sud će tražiti i vještačenje Horvatinčićeva zdravstvenog stanja. Konačnu odluku, kažu i njegov odvjetnik i sud, Horvatinčić čeka na slobodi.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

4 sata prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

10 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

10 sati prije