Kategorije Vijesti

HOS-ovci došli u Knin, policija ih spriječila da stignu do trga – video

Širi dalje

Cijeli državni vrh tradicionalno će danas, 5.kolovoza, obilježiti u Kninu Dan pobjede i 25. obljetnicu vojno-redarstvene operacije “Oluje”, ove godine uz epidemiloške mjere i po prvi put u nazočnosti političkog predstavnika srpske manjine u Hrvatskoj Borisa Miloševića



U Knin je na obilježavanje 25. obljetnice akcije Oluja stigao i Marko Skejo, bivši ratni zapovjednik IX. bojne HOS-a Rafael Vitez Boban, sa pristalicama, međutim, nije bio raspoložen za izjave.

Na sebi majice s obilježjima HOS-a koja je zabranjena u službenom protokolu obilježavanja u Kninu.

Marko Skejo nije želio dati izjavu. Osobe koje su došle s njim poručile su tek da nisu došli raditi izgrede, ali da će pokušati doći do glavnog trga, no vjeruju da im to neće biti dopušteno.

Uz povike “U boj, u boj!” stigli su do ograde gdje su zaustavljeni od strane policije te im je rečeno da “više nema mjesta”.

Pridružio im se i saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović.

U Knin je stigao i predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Zoran Maras koji je na obilježavanju Bljeska u Okučanima bio u majici HOS-a, a zbog čega je predsjednik države Zoran Milanović otišao s obilježavanja. Maras je danas u majici specijalne policije, no u njegovom društvu je nekoliko muškaraca s grbom HOS-a

Predsjednik Zoran Milanović stigao je u Knin. Održao je smotru počasne postrojbe, nakon čega bi bi trebao održati govor. Očekuju se i govori premijera Andreja Plenkovića i generala Ante Gotovine.

Premijer Plenković je jutros na Twitteru čestitao obljetnicu Oluje:

“Današnji državni blagdan više je od sjećanja na jednu dobivenu bitku. Njih je u povijesti bilo mnogo, ali nijedna nije odredila sudbinu hrvatskoga naroda i domovine kao što ju je odredila vojno-redarstvena operacija ‘Oluja’.

Ulaskom Hrvatske vojske i policije u kraljevski Knin 5. kolovoza 1995. stoljetni san slobodne i samostalne države mnogih naraštaja Hrvata postao je stvarnost. Zato je ovaj dan kruna naše povijesti. U njemu su sabrane sve naše bitke, svi stjegovi naše borbe za slobodu ponosno se vijore u bojama hrvatske državne zastave na vrhu kninske tvrđave. Srdačno čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.”

R.I/Foto: press

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi HOS

Najnovije

Real je gubio, ušao je Modrić i čudesnim preokretom uveo Real u finale Lige prvaka

U uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka Real Madrid je s 2:1 pobijedio Bayern i s…

2 sata prije

Anušić potvrdio da Jurčević iz DP-a otpada: “Pretjerao je u puno izjava…”

Postignut je dogovor HDZ-a i Domovinskog pokreta. Na sastanku u srijedu podijelili su resore, osigurali…

5 sati prije

Plenković objavio koja tri ministarstva idu Domovinskom pokretu

Nakon što su Hrvatska demokratska zajednica i Domovinski pokret postigli sporazum o formiranju Vlade, medijima…

8 sati prije