Kategorije Hrvatska

Daniel Srb: Specijalcima napasti invalide u kolicima sramotno je i nedopustivo

Širi dalje

“Sinoćnji upad policije u crkvu Svetog Marka je još jedan u nizu krivih koraka koje je poduzela aktualna Vlada Republike Hrvatske. Napasti ‘kornjačama’ 100-postotne invalide primjenom sile i pri tomu koristiti policijske snage s istoka Hrvatske, nedopustivo je i skandalozno postupanje”, istaknuo je u priopćenju predsjednik HSP-a Daniel Srb.



“Upozoravmo Vladu RH, pogotovo ministra unutrašnjih poslova da je sinoć prijeđena ‘granica postupanja’ na više područja, a jedno smatramo posebnim za istaći. Pokušajem prodora kordona policije u crkvu sv. Maraka prekršeni su međunarodni ugovori između Republike Hrvatske i Svete Stolice koji su u svojoj biti iznad bilo kojeg Zakona u Republici Hrvatskoj, pa tako i Zakona o javnom okupljanju. Još gore je ne pridržavanje Hrvatskih zakona u postupanju prema invalidnim osobama”, rekao je dodavši:

“Nadalje Hrvatska stranka prava žestoko prosvjeduje zbog jutrošnjeg ograničavanja prava na slobodu kretanja na Trgu Sv. Marka i ograničavanja dostave hrane i lijekova najtežim invalidima Domovinskog rata”.

“Pozivamo sve koji mogu pomoći da se ova teška situacija razriješi i da prestane ovo sedmomjesečno mrcvarenje najtežih stradalnika Domovinskog rata. Pozivamo premijera Milanovića da zanemari sve političke kontekste ove teške situacije i na ljudskoj razini porazgovara s ljudima koji se trenutno nalaze u crkvi Sv. Marka”, naglasio je te dodao:

“Ako mu je stalo do branitelja Domovinskog rata mora pokazati da u ovom ‘sukobu’ nisu bitne političke boje, ovdje je bitno zdravlje i život ljudi koji su sve dali za Hrvatsku. Pozivamo i najjaču oporbenu stranku da dodatno ne radikalizira situaciju, nego da radi na pronalasku rješenja za ovu pat poziciju”.

“Pozivamo i ministra branitelja i njegove pomoćnike da ‘odlijepe’ od svojih stolica i pomognu da se ova teška situacija završi što prije. Njihove pozicije nisu bitnije od života i zdravlja bilo kojeg časnog Hrvatskog branitelja i 100-postotnog invalida. Svi u ovoj situaciji moraju popustiti, spustiti vlastiti EGO na kamen Markova trga i biti prije svega ljudi, pa tek onda političari, ministri, premijeri ili predsjednici Republike Hrvatske”, zaključio je Srb.

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi Daniel SrbHSP

Najnovije

Nakon prijetnji otakazana Dinamova noć u Imotskom: “Takvu mržnju nisam doživio u 32 godine!”

Vlasnik restoran u kojem se trebala održati Dinamova Plava noć u Imotskom otkazao je nakon…

23 minute prije

Vučemilović: “Uz Peđu Grbina će ostati samo Pavliček i Grmoja”

Nakon što ju je šef stranke  Marijan Pavliček proglasio "žetonom godine" oglasila Vesna Vučemilović koja…

2 sata prije

Tužna vijest za trenera Dinama uoči utakmice sezone

Umjesto da se u miru priprema za nedjeljni derbi s Rijekom, Dinamov trener Sergej Jakirović…

2 sata prije