Kategorije HrvatskaNaslovna

Djeca hrvatskih policajaca slavila pravoslavni Badnjak pa četnikovali: ‘Vukovar je srpski grad?!

Širi dalje

UMJESTO mira i dostojanstvene proslave Božića dio pravoslavnih vjernika u Hrvatskoj blagdana je iskoristio za četnikovanje. I to ni više ni manje nego u Vukovaru,  gradu koji još uvijek oplakuje svoje žrtve i gradu koji se od ratnog stradanja još dugo neće oporaviti. Fotografija koju objavljujemo nije nastala 1991. nego  6. siječnja 2015. dan kad pravoslavni vjernici slave i Badnjak. Situacija je još zanimljivija kad znamo da  provokatori dolaze iz obitelji hrvatskog policajca.



Mladić u sredini, s prijateljima u maskirnoj uniformi, dijete je hrvatskog policajca Saše Mačvana iz Vukovara. Dakle, policajca koji je vođa “Grobara”, navijača Partizana iz Vukovara. Ostalo, glede lika i djela je manje-više poznato. Kao i učinci sporazuma o mirnoj reintegraciji Podunavlja u ustavno-pravni poredak RH.


Eto, tek toliko, a o ostalome bi se dalo još puno pisati. Očito, se djeca odgajaju u nekom drugom, ratničkom, duhu, po uzoru na neke koji su tako slavodobitno ulazili u Vukovar.

Dakako, valja imati na umu da je riječ o zastavi nacionalne manjine pa u tome nema ništa protuzakonito, ali njeno stavljanje uz  ploču Vukovar, ima sasvim drugu konotaciju.  Treba se zapitati koja je poruka takvih fotografija te što se s takvim poziranjima želi postići. Mir i dostojanstvo siguirno ne.

Inače, sugrađanima koji Božić slave 7. siječnja blagdane je čestitao HDZ-ov gradonačelnik Vukovara Ivan Penava:

“Svim građankama i građanima Grada Vukovara, koji blagdan Kristova rođenja slave prema julijanskom kalendaru, upućujem najiskrenije čestitke i najbolje želje u ime Grada Vukovara i svoje osobno. Želim Vam blagoslovljen Božić ispunjen zdravljem, mirom, obiteljskom srećom i radosti.”

U videu pogledajte kako pravoslavni svećenici uče djecu pjevati četničke pjesme:

Marina Radev


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

10 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

12 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

15 sati prije